Adsense vs affiliate marketing - έσοδα

Adsense vs affiliate marketing!Αναμενόμενα έσοδα και ποιο αξίζει περισσότερο!

Χωρίς κατηγορία

Adsense vs affiliate marketing!Ποιο από τα δύο θα μου φέρει τα περισσότερα έσοδα και τι αξίζει περισσότερο;Όλες αυτές οι ερωτήσεις τέτοιου τύπου είναι λίγο κατεργάρικες.Είναι πολύ εύκολο να κάνει κάποιος μια τέτοια ερώτηση,η απάντηση όμως δεν μπορεί να είναι ούτε εύκολη, ούτε άμεση.Την απάντηση πρέπει να την ανακαλύψει ο καθένας για τον εαυτό του.

Adsense vs affiliate marketing – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα Google adsense

 • H google έχει τη δυνατότητα να σερβίρει στους επισκέπτες του site σας στοχευμένες διαφημίσεις!Διαφημίσεις προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντα τους ή βασισμένες στο περιεχόμενο του site σας βάσει της ανάλυσης των λέξεων-κλειδιών του ιστοτόπου. Αυτό είναι κάτι που αυξάνει την αλληλεπίδραση των χρηστών και επομένως και τα δυνητικά σας έσοδα!
 • Παρέχει μεγάλη γκάμα εργαλείων για εξειδικευμένες αναλύσεις πάνω στη συμπεριφορά των επισκεπτών σας,που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε τα έσοδά σας!
 • Σε γενικές γραμμές είναι πιο κοντά σε αυτό που λέμε “παθητικό και επαναλαμβανόμενο εισόδημα”,δεν χρειάζεται να κάνετε έρευνα ή να αναζητάτε συνέχεια καινούριες καμπάνιες

 

Μειονεκτήματα Google adsense

 • Αν το website σου ανήκει σε συγκεκριμένα niche, όπως ότι έχει σχέση με sex industry και άλλα,το adsense θα πρέπει να το ξεχάσεις από την αρχή.Απλώς απαγορεύεται!
 • Υπάρχει σχετικά αυστηρός κώδικας πολιτικής τον οποίο στην αρχή ενδέχεται να τον προσπερνάς,αλλά στην πορεία όσο μεγαλώνει το site σου και οι επισκέπτες σου,πιθανόν να αυξάνονται και τα επίπεδα ελέγχου προς αυτό.Θα πρέπει να είσαι πάντα συμβατός με την πολιτική της Google.
 • Δεν μπορείς να έχεις τον πλήρη έλεγχο των διαφημίσεων.Είναι λογικό από τη στιγμή που μιλάμε για display advertising.
 • Περιορισμός στο πόσα banners μπορείς να βάλεις στο site σου.
 • Πολλοί χρήστες πλέον χρησιμοποιούν ad blockers με αποτέλεσμα να χάνεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό των δυνητικών σου εσόδων.

 

Πλεονεκτήματα affiliate marketing

 • Υπάρχουν affiliate προγράμματα για όλα τα industries.Ακόμα και στην Ελλάδα καλύπτεται ένα σημαντικό μέρος.
 • Έχεις τον απόλυτο έλεγχο προβολής και προώθησης των διαφημίσεων.Συμμετέχεις ενεργά πάνω στις πωλήσεις και στους στόχους marketing,για αυτό λέγεσαι και affiliate.Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν δουλέψεις σωστά και ακολουθήσεις σωστές και ολοκληρωμένες τακτικές προώθησης, μπορείς να αυξήσεις αρκετά τα αναμενόμενα κέρδη σου.
 • Τα text links και τα διαφημιστικά άρθρα φυσικά δε μπορούν να μπλοκαριστούν από τα ad-blockers και έτσι μπορείς να επωφεληθείς από το 100% των επισκεπτών σου

 

Μειονεκτήματα affiliate marketing

 • Χαμένα κέρδη από convertions που μπορεί μεν να οφείλονται στη δική σου προώθηση ,αλλά δεν καταγράφηκαν λόγω του ότι π.χ. έγινε η αγορά με τηλεφωνική πώληση.
 • Απαιτεί χρόνο και ειδική ενασχόληση.Όπως είπαμε στο affiliate marketing συμμετέχεις ενεργά στις πωλήσεις και αυτό μπορεί να είναι αρνητικό για πολλούς που είτε δε θέλουν να επενδύσουν χρόνο ,είτε δεν είναι καλοί στο να παράγουν περιεχόμενο και να δημιουργήσουν πωλήσεις.

 

Adsense vs affiliate marketing – Γενικά

Μπορείς να αξιοποιήσεις και τα 2 αποτελεσματικά και συνδυαστικά για να αξιοποιήσεις οικονομικά το site σου.Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να κάνεις είναι να αντιμετωπίσεις το affiliate marketing σαν μια μορφή display advertising.Δεν είναι κάτι τέτοιο και δε θα σου αποδώσει με αυτόν τον τρόπο.Δηλαδή μην περιμένεις να έχεις επιτυχία βάζοντας απλά κάποια affiliate banners.Δες εδώ αναλυτικά τι να μην κάνεις στο affiliate marketing.

Γενικά προσπάθησε να εστιάσεις στα πλεονεκτήματα του καθενός για να έχεις το μέγιστο δυνατό κέρδος.

Adsense vs affiliate marketing  – Έσοδα

Αν δούμε τα έσοδα από τη σκοπιά του πόσα χρήματα πληρώνονται όλα τα ελληνικά sites στην Ελλάδα από το adsesne και πόσα από όλα τα affiliate networks μαζί τότε η διαφορά είναι μάλλον συντριπτική υπέρ του adsense.Αλλά δεν υπάρχει λόγος να το δούμε έτσι.Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι ένα πολύ μεγάλο ελληνικό site είναι πολύ πιο πιθανό να έχει adsense παρά κάποια συνεργασία με ένα affiliate network.Κάτι τέτοιο είναι λογικό από τη στιγμή που ένα πολύ μεγάλο site μπορεί πολύ πιο εύκολα να συνάπτει απευθείας διαφημιστικά συμβόλαια με μεγάλες εταιρείες χωρίς να χρειάζεται τη διαμεσολάβηση κάποιοι δικτύου.Αν το δούμε με την ευρύτερη έννοια όμως, αρκετά πολύ μεγάλα ελληνικά sites θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν affiliate sites.

Τώρα από που μπορείς να βγάλεις περισσότερα έσοδα εσύ,εξαρτάται από το τι είδους site έχεις.Αν έχεις ένα site γενικού περιεχομένου με ειδήσεις και νέα εκεί σίγουρα θα στηριχτείς στο adsense και μπορείς να χρησιμοποιήσεις το affiliate marketing με συμπληρωματικό τρόπο!Η επιτυχία στο affiliate marketing μπορεί να έρθει αν αποφασίσεις να φτιάξεις sites που θα είναι εξ΄ολοκλήρου και εξαρχής βασισμένα πάνω σε αυτό.Δες εδώ αναλυτικά τύπους και ιδέες για affiliate sites που μπορείς να φτιάξεις

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση