Κακοσμία στόματος:Ποιες είναι οι αιτίες και ποιες λύσεις υπάρχουν

κακοσμια στόματος αιτίες

Η κακοσμία στόματος είναι κάτι που ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους.Είναι κάτι δυσάρεστο για τους πάσχοντες και πολλές φορές έχει αρνητικές κοινωνικές προεκτάσεις για τους ίδιους.Τα άτομα που υποφέρουν από κακοσμία στόματος και δύσοσμη αναπνοή συχνά διακατέχονται από άγχος όταν συνομιλούν με κάποιον σε κοντινή απόσταση ή όταν βρίσκονται με τον/την σύντροφό τους και έρχεται η ώρα να φιληθούν.

Η κακοσμία στόματος επιστημονικά ονομάζεται χαλίτωση.Να τονίσουμε ότι όταν μιλάμε για χαλίτωση και δύσοσμη αναπνοή δεν εννοούμε περιπτώσεις που φάγαμε τζατζίκι ή σκόρδο και μυρίζει η αναπνοή μας ανάλογα.Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό και συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους.Μιλάμε για περιπτώσει όπου το φαινόμενο δεν είναι τοπικό αλλά συμβαίνει συστηματικά και έχει χρόνιο χαρακτήρα.

Για την κακοσμία του στόματος υπάρχουν διάφορες λύσεις αλλά το πιο σημαντικό είναι να βρεθούν πρώτα τα αίτια που την προκαλούν.

 Αιτίες που προκαλούν κακοσμία στόματος(χαλίτωση)

Μέχρι πρόσφατα θεωρούσαμε ότι η κακοσμία στόματος προκαλείται αποκλειστικά από αιτίες που αφορούν τη στοματική μας κοιλότητα.Πράγματι η συστηματική παραμέληση της στοματικής υγιεινής,η ανάπτυξη τερηδόνας η ουλίτιδας ή ένα δόντι που σαπίζει μέσα το στόμα μας,είναι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν χαλίτωση.Αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη και τη συσσώρευση μεγάλου αριθμού βακτηρίων που προκαλούν δύσοσμη αναπνοή.
Σε αυτήν την περίπτωση η σωστή περιποίηση της στοματικής μα υγιεινής,η καταπολέμηση της ουλίτιδας και της τερηδόνας και η γενική φροντίδα των δοντιών μας μπορεί να αποτελέσει λύση στη κακοσμία

Ιατρικές παθήσεις που προκαλούν κακοσμία στόματος

Πλέον στην ιατρική γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μια σειρά από παθήσεις σοβαρές ή λιγότερο σοβαρές που μπορούν να προκαλέσουν κακοσμία στόματος.Τέτοιες είναι π.χ. ο καρκίνος στο στομάχι ή ο σακχαρώδης διαβήτης.Μία άλλη λιγότερο σοβαρή πάθηση είναι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.Σε αυτήν την περίπτωση ο σφιγκτήρας του στομάχου που συγκρατεί τα οξέα,χαλαρώνει,με αποτέλεσμα αυτά να ανεβαίνουν στον οισοφάγο και να προκαλούν δύσοσμη αναπνοή.
 Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να βοηθήσει η πιο σωστή διατροφή και το αδυνάτισμα.

Κακοσμία στόματος από παράσιτα και σκουλήκια

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα ένα μεγάλο μέρος των περιπτώσεων κακοσμίας στόματος οφείλεται σε παράσιτα και σκουλήκια που ζούνε μέσα μας.Και συγκεκριμένα στο στομάχι.Αυτά παράγουν τοξικές εκκρίσεις, δημιουργώντας το πλέον κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη σηπτικών βακτηρίων.Είναι σίγουρο ότι άτομα με μεγάλο αριθμό παρασίτων στο στομάχι θα αναπτύξουν δύσοσμη αναπνοή.Η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει τα παράσιτα και τα σκουλήκια που διαβιούν μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό ως υπεύθυνα για πολλές ιατρικές παθήσεις.
 
Σε αυτήν την περίπτωση η λύση θα μπορούσε να είναι η χρήση ενός κατάλληλου αντιπαρασιτικού για ανθρώπους!Ένα γνωστό αντιπαρασιτικό για ανθρώπους είναι το detoxic που μπορεί να σας βοηθήσει άμεσα να απαλλαγείτε από τους ανεπιθύμητους συγκάτοικους.
 Να θυμάστε ότι καλό είναι να ενημερώνουμε τους δικούς μας ανθρώπους όταν αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν δύσοσμη αναπνοή.Μπορεί καμία φορά να αισθανόμαστε άσχημα και να φοβόμαστε μην παρεξηγηθούμε αλλά είναι ο μόνος τρόπος για έναν πάσχοντα να το καταλάβει

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Detoxic!Τι είναι και πως λειτουργεί.Προσφορά 50% έκπτωση! - Unban
  2. Detoxic ενάντια στα παράσιτα στον ανθρώπινο οργανισμό!Προσφορά με 50% έκπτωση για Ελλάδα και Κύπρο – Our Natural Product

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*