έχεις τα θεμέλια για να βγάλεις λεφτά από το ίντερνετ;

Λεφτά από το ίντερνετ!Μπορώ να βγάλω λεφτά αξιοποιώντας το ίντερνετ;

Χωρίς κατηγορία

Μπορούν να βγουν λεφτά από το ίντερνετ;To ίντερνετ έχει μπει για τα καλά στις ζωές και πλέον όλο και περισσότεροι αναρωτιούνται πως και αν μπορούν να το αξιοποιήσουν!Άλλοι είναι άνεργοι ή απογοητευμένοι από τα έσοδα της δουλειάς τους και σκέφτονται πως θα μπορούσαν να “εκμεταλλευτούν” το ίντερνετ,άλλοι είναι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και αναζητούν λύσεις φθηνής διαφήμισης στο ίντερνετ για να τονώσουν την επιχείρησή τους!

Το μεγάλο λάθος που κάνουν οι αρχάριοι χρήστες που ψάχνουν τρόπους να βγάλουν λεφτά από το ίντερνετ

Αυτοί που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία πολύ συχνά κάνουν το λάθος να ξεκινούν την αναζήτησή τους και τον αγώνα τους από λάθος βάση.Πολλές φορές παραπλανημένοι από ανάλογες διαφημίσεις ή από μεγάλα λόγια που μπορεί να τύχει να ακούσουν για λεφτά στο ίντερνετ.Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα τα μεγάλα λόγια γίνονται πιο εύκολα πιστευτά.

Πλέον όλοι αναγνωρίζουν και μπορούν να καταλάβουν τη δυναμική του ίντερνετ ενώ παλιότερα η φράση “πως να βγάλω λεφτά από το ίντερνετ” σε πολλούς προκαλούσε γέλιο και ειρωνεία.Και είναι κρίμα γιατί και παλαιότερα μπορούσε να βγάλει λεφτά κάποιος μέσω ίντερνετ.Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί έχουν λάθος προσέγγιση αναζητώντας “κολπάκια” και μαγικές λύσεις.Αυτό συνήθως δε δουλεύει.

Ως αρχάριος και ως απλός χρήστης του ίντερνετ,χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις  χρειάζεται να έχεις κάποια θεμελιακά στοιχεία.

1)Αναγνώριση της μεγάλης αξίας και δυναμικής του ίντερνετ

Το ίντερνετ είναι ελευθεριακό μέσο που σου δίνει πρόσβαση σε μια άμεση και τεράστια δεξαμενή πληροφοριών.Ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει δωρεάν και να μοιράζεται την άποψη με όλο τον κόσμο,χωρίς να είναι κάτοχος κάποιου τηλεοπτικού καναλιού,εφημερίδας ή ραδιοφώνου.Μπορεί να πουλήσει το προϊόν του χωρίς να διαθέτει κάποιο φυσικό κατάστημα.Αυτό πλέον έχει αρχίσει να θεωρείται αυτονόητο αλλά πριν μερικά χρόνια φάνταζε αδιανόητο.

Πολλοί θα πουν ότι αυτό έχει και τα αρνητικά του.Σίγουρα έχει και αρνητικά αλλά η απάντηση είναι ότι προτιμούμε την ελευθερία από την τελειότητα.Γιατί η τελειότητα ούτως η άλλως είναι μια ουτοπία που χωρίς την ελευθερία δεν μπορείς καν να την προσεγγίσεις.Αν αναγνωρίζεις την αξία του ίντερνετ και την αλλαγή που έφερε και συνεχίζει να φέρνει στον κόσμο,τότε μπορείς να το αγαπήσεις!

2)Διάθεση για προσφορά

Αν δεν έχεις διάθεση για προσφορά προς τους άλλους θα είναι δύσκολο να βγάλεις λεφτά!Το ερώτημα είναι:Μπορείς να προσφέρεις κάτι που θα διευκολύνει έστω και λίγο την ιντερνετική ζωή των χρηστών στους οποίους απευθύνεσαι;Όχι δε χρειάζεται να εφεύρεις κάτι ή να κάνεις κάποια καινοτομία απαραίτητα.Έχεις όρεξη να κάνεις δουλειά που θα είναι αποτελεσματική για τους άλλους;Π.χ. ακόμα και ένα άρθρο που παρέχει σωστές πληροφορίες και καθοδήγηση για το “πως μπορείς να βγάλεις λεφτά από το ίντερνετ” μπορεί να αποτελεί προσφορά για κάποιους χρήστες που αναζητούν αυτή τη γνώση.

Αν έχεις αυτά τα 2 θεμελιακά στοιχειά,έχεις τις βάσεις.Τώρα το μόνο που μένει είναι να σκεφτείς τι σου αρέσει να κάνεις,τι αγαπάς στη ζωή σου και να αξιοποιήσεις τη δυναμική του ίντερνετ για να κάνεις το χόμπυ σου επάγγελμα!Αρκεί να υπάρχει όρεξη για δουλειά και να έχεις υπομονή!Αν είσαι αρχάριος και θες να αξιοποιήσεις οικονομικά το ίντερνετ διάβασε το άρθρο “Πως να βγάλεις λεφτά στο ίντερνετ ξεκινώντας από το μηδέν“.

Το μεγάλο λάθος που κάνουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που αναζητούν διαφήμιση στο internet.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν είναι να μην αναζητούν διαφήμιση στο ίντερνετ γιατί θεωρούν ότι πάνε καλά τουλάχιστον για την ώρα και δεν το έχουν ανάγκη.Πολλοί άλλοι βέβαια είτε επειδή είδαν τους τζίρους τους μέσα στην κρίση να μειώνονται,είτε επειδή απλώς αναγνωρίζουν την αξία του ίντερνετ,φροντίζουν να επενδύσουν και στην online παρουσία της επιχείρησής τους.

Συνήθως αυτοί που ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία είναι και πιο συνειδητοποιημένοι.Γνωρίζουν ότι το χτίσιμο της online παρουσίας της επιχείρησής τους και η αξιοποίηση του ίντερνετ αποτελεί μια κοπιαστική και μακροχρόνια διαδικασία στην οποία αξίζει κανείς να επενδύσει.

Πράγματι ακόμα και μια μικρή επιχείρηση χρειάζεται τη διαφήμιση του ίντερνετ για να μπορέσει να πηγαίνει μπροστά!Διαφορετικά μένει στάσιμη και η στασιμότητα φέρνει την πτώση.Και αν ακόμα  δεν έχει έρθει η πτώση θα αρχίσει να έρχεται στο μέλλον όσο οδεύουμε σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και περισσότερο “online”.Όσοι δεν έχουν το εισιτήριο για αυτόν τον online κόσμο αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα έρθουν αντιμέτωποι με το κόστος!

Αυτοί που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία,συνήθως είναι και αυτοί που αναζητούν γρήγορες και ευκαιριακές λύσεις.Δεν πολύ πιστεύουν στην αξία του ίντερνετ αλλά επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα για αυτούς λένε να το δοκιμάσουν και ότι γίνει.Δεν βλέπουν το ίντερνετ σαν μια ανοιχτή δομή που μπορεί να τους δώσει δίοδο σε έναν καινούριο και συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο.Προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν τοπικά και όχι να το αξιοποιήσουν ολικά.

 

Διαφήμιση για επιχειρήσεις στο ίντερνετ

Αν είσαι μικρομεσαίος επιχειρηματίας και θες να αξιοποιήσεις την δυναμική του ίντερνετ μπορείς να το κάνεις, χωρίς να έχεις εξειδικευμένες γνώσεις παρά μόνο θέληση για μάθηση.Για να πάρεις μια ιδέα από πράγματα που μπορείς να κάνεις διάβασε το άρθρο “πως να διαφημίσω αποτελεσματικά την επιχείρηση μου στο ίντερνετ

Η online διαφήμιση μπορεί να κάνει τη διαφορά
Η online διαφήμιση αφορά ακόμα και τις μικρές επιχειρήσεις

Παρόλα αυτά αν δεν θες να αφιερώσεις χρόνο για να μάθεις διάφορα σχετικά απλά πράγματα μπορείς να απευθυνθείς σε κάποια εξειδικευμένη εταιρεία παροχής online διαφημιστικών υπηρεσιών ώστε να αναλάβουν αυτοί την προώθηση σε συνεννόηση μαζί σου

 

Αφήστε μια απάντηση