Να τιμάς την αγάπη και την επιλογή σου, όχι να την ευτελίζεις!

Αυτοβελτίωση

Γράφει η Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Να τιμάς την διαφορετικότητα σου. Όμως να μην την ξεφτιλίζεις. Κι αν είσαι από εκείνους που πιστεύουν πως ο έρωτας δεν γνωρίζει από φύλο, αλλά ξέρει μόνο την αγάπη σαν έννοια και την τιμά, τότε θα σου πω συγχαρητήρια και θα δηλώσω θαυμάστρια σου.

Είναι κατόρθωμα σε μια πουριτανή κοινωνία να υψώνεις ανάστημα. Να σπας το κατεστημένο και να υποστηρίζεις τις επιλογές σου. Σου ζήτω συγγνώμη εγώ για αυτή την κοινωνία που είμαι μέλος της και σε έχει ταμπελοποιήσει με διάφορα επίθετα προσβλητικά. Και θέλω να σου πω πως ντρέπομαι για την αμάθεια και την αγένεια, με την οποία σε αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.

Είναι δικαίωμά σου να ζήσεις με τον τρόπο που επέλεξες και να ευχαριστηθείς τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις. Όμως μια χάρη σου ζητώ. Μην φτάνεις σε ακρότητες. Μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου, στο ότι όταν δεχόμαστε επίθεση, το λογικό είναι να αμυνθούμε, και όταν μας προκαλούν να απαντάμε με πρόκληση. Απευθύνεσαι όμως σε μια κοινωνία. Μια κοινωνία που είτε το θες, είτε όχι, είσαι μέρος της. Ζεις, δουλεύεις και κοινωνικοποιείσαι κάθε μέρα σ’ αυτήν. Μια κοινωνία γεμάτη μυστικά κρυφά και ανομολόγητα, μια κοινωνία όπου όλα είναι αποδεκτά εφόσον δεν έχουν γίνει γνωστά. Όταν όμως εσύ είσαι ομοφυλόφιλος και δεν το κρύβεις, τότε είσαι μίασμα.

Σε καταλαβαίνω. Απόλυτα. Υποστηρίζεις την επιλογή σου. Και η  αντίδραση της κοινωνίας σε ενοχλεί. Η απάντηση σου όμως σε όλη αυτή τη συμπεριφορά του συνόλου με βρίσκει αντίθετη. Δε χρειάζεται να προκαλείς. Τίμα τον εαυτό σου, τιμώντας την επιλογή σου. Νομίζω πως μπορείς να είσαι κύριος/κύρια στη συμπεριφορά σου, ίσως και  πιο πολύ από κάτι άλλους φαινομενικά comme il faut.

Στη συγκέντρωση που κάνατε προχθές είδα τη φωνή σου να “χάνεται”. Γιατί; Γιατί τόση ακρότητα; Όχι,  εμένα προσωπικά δεν με ενοχλείς. Αλλά ξέρεις τι γίνεται; Θέλω να ταχθώ δίπλα σου, και τα χαλάς όλα. Για κάθε επιχείρημα που εκφράζω υπέρ σου σε διάφορες συζητήσεις με φίλους, εκείνοι έχουν δυστυχώς να απαντήσουν με άλλα δεκαπέντε λογικά επιχειρήματα εναντίον σου.

Καλό θα ήταν να το δεις λίγο αλλιώς. Μη φτάνεις σε ακρότητες. Άλλωστε όταν επέλεξες να υποστηρίξεις τη διαφορετικότητά σου, αδιαφόρησες με την επιλογή σου για την ανθρώπινη φύση. Όμως δε χρειάζεται να συμπεριφέρεσαι ανάρμοστα, χωρίς σεβασμό για την ανθρώπινη υπόσταση. Εσύ έχεις τη ζωή σου κι οι άλλοι τη δική τους. Και η ζωή σου, που επιλέγεις να είναι φανερή, είναι πιο αξιοπρεπής από κάποιων άλλων που την κρύβουν. Αδιαφόρησε λοιπόν για τα σχόλια και τις ταμπέλες και μην προκαλείς με αισχρότητα και στιλιστικά ατοπήματα. Με τέτοιες υπερβολές χάνεις έδαφος αντί να εδραιώνεσαι.

Be pride.. Αλλά με ωραίο τρόπο.

Πηγη