Λαϊκή εξέγερση στην Ιταλία για την κατακράτος ήττα από τον Σουλτάνο που κούρσεψε τη μεσόγειο.«Προτείνω να βομβαρδίσουμε τους Τούρκους». γραφουν Ιταλοί στα social media

ΑΟΖ Γεωπολιτική Εθνικά Θέματα Κύπρος

mobil-map

«Προτείνω να βομβαρδίσουμε τους Τούρκους».

Τη δυσαρέσκειά, αλλά και την οργή τους για την αποχώρηση του γεωτρύπανου της ΕΝΙ από την Κύπρο, εξέφρασαν και αρκετοί Ιταλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι «φουριόζοι» Ιταλοί κατηγορούν την Κυβέρνηση της Ρώμης για διστακτικότητα έναντι του Ερντογάν. Ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά tweets τόσο μετά το σημερινό περιστατικό όσο και από τις προηγούμενες μέρες.

ENI

—Μτφρ «Για ακόμη μια φορά, η αναξιόπιστη κυβέρνηση του DP (Δημοκρατικό Κόμμα) γονάτισε μπροστά στον Ερντογάν και ατίμασε το όνομα της Ιταλίας».

«Το θέμα του Saipem12000, δεν είναι μόνο ένας δείκτης των σχέσεων με άλλα μεσογειακά κράτη, αλλά είναι ο καθρέφτης μιας κυβέρνησης που δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές προκλήσεις. Δεν υποστηρίζουμε καμία πολιτική δύναμη, αλλά κατά την άποψή μας είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ριζική αλλαγή της κυβέρνησης».

«Το ιταλικό σκάφος της ENI Saipem12000, αφήνοντας τη ζώνη γεώτρησης μετά από 2 εβδομάδες μακρόχρονης απαγόρευσης που επιβλήθηκε από τις ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας. Άλλη μια αποτυχία της κυβέρνησης της Ιταλίας και της Ε.Ε., άλλη μια νίκη για τον Ερντογάν».

Στο πλοίο πλατφόρμα της Eni που βρίσκεται σε χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το οποίο «εντός ολίγων ημερών θα αναχωρήσει με προορισμό το Μαρόκο, όπως έχει κάνει γνωστό και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι «, αναφέρεται με άρθρο της, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Stampa.

«Κηρύττουμε πόλεμο στον Σουλτάνο, με μια νέα Σταυροφορία θα ξαναπάρουμε την Κωνσταντινούπολη».

«Σωστά, οι πολιτικοί μας είναι ασπόνδυλοι με τον Ερντογάν και την Ευρώπη».

 

ITALIA1

Η La Stampa αναφέρει ότι «την πορεία πλεύσης της πλατφόρμας μπλόκαραν και πάλι πέντε πλωτά μέσα της Άγκυρας, τα οποία «απείλησαν να προχωρήσουν σε χρήση βίας»».Η εφημερίδα του Τορίνο προσθέτει ότι «μετά το μπρα ντε φερ στην θάλασσα, η μπάλα, τώρα, μένει στο γήπεδο της διπλωματίας», με αναφορά στην σημερινή Ευρωπαϊκή Σύνοδο στις Βρυξέλλες, αλλά και σε «νέες συνομιλίες υψηλού επιπέδου που προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες , ώστε να αντιμετωπισθεί μια κατάσταση που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της Άγκυρας με τις Βρυξέλλες, ένα μήνα περίπου πριν την σύνοδο της Βάρνας, με τη συμμετοχή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: ΚΥΠΕ