Νίκος Λυγερός για κυπριακή Αοζ και για αυτούς που δεν μπορουν να χωνέψουν τις επιτυχίες της Κύπρου

ΑΟΖ Γεωπολιτική Εθνικά Θέματα Κύπρος

Οι έρευνες των ΗΠΑ στην κυπριακή ΑΟΖ

Οι έρευνες των ΗΠΑ στο θαλάσσιο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ συνεχίζονται κανονικά και ομαλά. Τελείωσαν ήδη οι περιβαλλοντικές έρευνες και άρχισαν ήδη οι αρχαιολογικές που προετοιμάζουν το έδαφος για την γεώτρηση του φθινοπώρου. Όλα λειτουργούν όπως πρέπει και γι’ αυτό οι δημοσιογράφοι δεν έχουν τίποτα να πουν ειδικά αν είναι της κινδυνολογίας.

Επίσης οι πολιτικοί δεν ανοίγουν πια το στόμα τους για να μην εκτεθούν, ειδικά αυτοί που έλεγαν ότι πλέον τέλειωσε το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ λόγω της παρουσίας των γειτονικών πλοίων. Είναι τόσο μεγάλος ο ραγιαδισμός μερικών δημοσιογράφων και πολιτικών στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα βέβαια, που δεν μπορούν να πουν τίποτα όταν υπάρχουν κινήσεις πάνω στην ενεργειακή σκακιέρα που αποδεικνύουν ότι η Τουρκία είναι εκτός.

Διότι τόσα χρόνια καλλιεργούν τις ίδιες ιδέες, διότι πολύ απλά δεν κατάφεραν να χωνέψουν τη νίκη της Κύπρου με την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την θέσπιση της κυπριακής ΑΟΖ. Δεν μπορούν να παραδεχθούν ότι η Κύπρος προχωρά όλο και πιο δυναμικά, διότι έχει αναπτύξει ένα ισχυρό συμμαχικό πλαίσιο με όλες τις πετρελαϊκές εταιρείες με τις οποίες έχει κάνει συμβόλαια. Αλλά δεν πειράζει, τα οφέλη της ΑΟΖ θα είναι και για αυτούς κι ας είναι άπιστοι για το όραμα της ελευθερίας.