Εννιάχρονη ζει μια κατάσταση πανικού σε αεροσκάφος, αλλά αυτό που κάνει ο φροντιστής είναι συγκινητικό

Διάφορα

Δεν έχει σημασία αν είσαι παιδί ή ενήλικας. Εκατομμύρια άνθρωποι νιώθουν εξαιρετικά άβολα όταν μπαίνουν σε αεροπλάνο.

Ίσως είναι η ιδέα πως μπορεί να παγιδευτείς σε έναν κλειστό χώρο χωρίς να μπορείς να βγεις. Ή η ανησυχία πως κάτι μπορεί να μην πάει καλά με την όλη διαδικασία της πτήσης.

Γεγονός είναι πάντως πως ακόμη και οι πιο θαρραλέοι θα βρεθούν κάποτε σε μια στιγμή ανησυχίας όταν βρίσκονται σε αεροπλάνο. Σε μια κατάσταση φόβου, ακόμη και πανικού.

Όταν όμως πρέπει να πετάξεις, δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να το πάρεις απόφαση και να το αντιμετωπίσεις, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό.

Η 9 ετών Γκάμπι έχει ανέβει πολλές φορές στο αεροπλάνο. Έχει πετάξει και σε μικρότερη ηλικία και δεν φοβόταν να βρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη στον ουρανό. Όμως, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, την έπιασε πανικός στην πτήση από Ορλάντο προς Νιούαρκ των ΗΠΑ.

Η μητέρα της, η Έρικα Γιόργκιν, δεν ήξερε τι να κάνει όταν το κορίτσι άρχισε να στριγγλίζει. Η αντίδραση της μικρής ανησυχούσε και τους άλλους επιβάτες δημιουργώντας τους ταραχή.

Όχι μόνο προξενούσε ανησυχία σε όσους ήδη αισθάνονταν περίεργα λόγω της πτήσης, αλλά ενοχλούσε και εκείνους που δεν είχαν κανέναν λόγο να μην είναι ήρεμοι.

Ενώ γίνονταν όλα αυτά, εμφανίστηκε ένας φροντιστής που έδωσε στο κορίτσι ένα «ειδικό ποτό» που θα την ηρεμούσε.

Αμέσως μόλις προσεδαφίστηκαν, η Έρικα μπήκε στο Facebook για να ενημερώσει τους φίλους της για το περιστατικό, αλλά και να εξηγήσει τι ήταν αυτό που έδωσε ο φροντιστής στην κόρη της.

Εκείνη την ημέρα, η Έρικα πετούσε παρέα με τα τρία της παιδιά. Σε μια κανονική κατάσταση δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τα προσέχει. Αλλά δεν ήταν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει αυτό που θα συνέβαινε με την εννιάχρονη Γκάμπι, όταν άρχισε να αντιδρά όταν το αεροσκάφος ήταν έτοιμο να απογειωθεί.

Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, το κορίτσι είχε περιέλθει σε μια κατάσταση πανικού. Προσπαθούσε μόνη της να ηρεμήσει, αλλά καθώς πάσχει από διαβήτη τα επίπεδα του ζακχάρου στο αίμα της άρχισαν να πέφτουν.

Η μητέρα της η Έρικα μπορούσε να δει τον τρόμο να διαγράφεται στο πρόσωπο της μικρής της κόρης, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα τι να κάνει για να αισθανθεί καλύτερα.

Ήταν εκείνη τη στιγμή που, σαν από μηχανής θεός, εμφανίστηκε ένας φροντιστής και πλησίασε το κορίτσι κρατώντας ένα «ειδικό ποτό» στα χέρια του για την Γκάμπι.

Η Έρικα τράβηξε μια φωτογραφία αυτόν τον άνδρα που εργαζόταν για την αεροπορική εταιρεία Σάουθερν Ερλάινς. Και είχε τον λόγο της. Ήθελε οι υπεύθυνοι της εταιρείας να μπορούν να τον αναγνωρίσουν.

Όχι όμως για να τον επιπλήξουν. Επιθυμία της ήταν να αναγνωριστεί η προσφορά του και να καταγραφούν τα όσα έκανε για την κόρη της.

Ο φροντιστής, που ονομάζετε Γκάριγκ, κατάλαβε αμέσως το πρόβλημα. Είδε πως η μικρή Γκάμπι ήθελε να παραμείνει ήρεμη αλλά δεν τα κατάφερνε. Έτσι, πήγε κοντά της και έκανε ό,τι μπορούσε για να την ηρεμήσει.

«Σε όλη την πτήση προσπαθούσε να την κάνει να γελάει και της έφερνε κάποια ‘ειδικά ποτά’ που είχε ετοιμάσει για εκείνη», γράφει η Έρικα σε μια ανάρτησή της στο Facebook.

Αυτό που είχε στο μυαλό του ήταν να της αποσπά την προσοχή ώστε να μην σκέφτεται καν πως βρίσκεται σε αεροπλάνο. Για 30 ολόκληρα λεπτά μιλούσαν και εκείνος της έλεγε για την κόρη του, που είχε περίπου την ίδια ηλικία με την Γκάμπι.

Για τους βαθμούς που έπαιρνε στο σχολείο αλλά και για τα κατοικίδια που είχαν στο σπίτι.

Όταν υπήρξαν δυνατές αναταράξεις στην πτήση, εκείνη άρχισε να κλαίει και πιάστηκε από το χέρι του. Και εκείνος της είπε πως μπορεί να τον κρατάει όσο θέλει αν αυτό την έκανε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Λόγω της κατάστασής της, τα επίπεδα ζακχάρου στο αίμα της άρχισαν να πέφτουν δραματικά. Εκείνος το κατάλαβε και σηκώθηκε για να της προσφέρει μια πορτοκαλάδα. Κάθισε όμως μαζί της και πάλι, για να παραμένει ήρεμη.»

Ευτυχώς, ο Γκάριγκ ήξερε ακριβώς τι να κάνει. Κάθισε δίπλα στην εννιάχρονη Γκάμπι και με αστεία και ιστορίες κατάφερε να της αποσπάσει την προσοχή από τις σκέψεις πανικού που την είχαν κατακλύσει. Όλα τελικά πήγαν καλά χωρίς να υπάρξει κάτι περισσότερο ή πιο σημαντικό από αυτό.

«Μόλις ήμασταν στο έδαφος και ενώ το αεροπλάνο πήγαινε προς την πύλη αποβίβασης πήρε το μικρόφωνο και ανακοίνωσε στους επιβάτες πως η φίλη του, η Γκάμπι, ξεπέρασε τους φόβους της ζητώντας από όλους ένα θερμό χειροκρότημα.

Πράγματι, όλοι οι επιβάτες της πτήσης άρχισαν να χειροκροτούν. Θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες που έτυχε να γνωρίσουμε έναν τόσο καταπληκτικό και ανιδιοτελή άνθρωπο», γράφει η Έρικα.

Είναι απρόσμενο αλλά ιδιαίτερα συγκινητικό να διαπιστώνεις πως κάτω από μια απρόσωπη και πολλές φορές σκληρή στολή κρύβεται ένας άνθρωπος με όλα τα συναισθήματα και τις ευαισθησίες του.

Συχνά αυτό το ξεχνάμε, ιδιαίτερα όταν έχουμε ταυτίσει τη στολή με την απαγόρευση, τη βία ή την καταστολή.

Μοιραστείτε αυτή την ιστορία με τους φίλους σας στο Facebook για να ευαισθητοποιηθούν και εκείνοι και να αλλάξουν ίσως κάποιες λάθος αντιλήψεις τους.

Να θυμόμαστε πάντα: Κάτω από οποιαδήποτε στολή υπάρχουν άνθρωποι!

Πηγή: gr.newsner.com