Σοκαριστικό βίντεο: Ακροβάτης του Cirque du Soleil γλιστράει από τη λαβή, πέφτει και χάνει τη ζωή του

Διάφορα

Ο Γιάν Αρνό ήταν για 15 χρόνια μέλος του Τσίρκου του Ήλιου

Σοκ προκάλεσε στους θεατές της παράστασης του Cirque du Soleil (Τσίρκο του Ήλιου) το βράδυ του Σαββάτου στην Τάμπα της Φλόριντα η στιγμής της πτώσης του 38χρονου ακροβάτη Γιαν Αρνό που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατό του.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη κατά την παρουσιάση της παράστασης Volta την οποία το τσίρκο στην ιστοσελίδα του χαρακτηρίζει ως «περιπετειώδη».

Θεατής κατέγραψε τη στιγμή της πτώσης του Αρνό. Ο 38χρονος ακροβάτης αιωρείται χωρίς προστατευτικό δίχτυ κάποια μέτρα πάνω από το έδαφος όταν σε μια από τις ταλαντώσεις που εκτελεί, χάνει τη λαβή του με αποτέλεσμα να πέσει με δύναμη στο έδαφος.
Παρά την άμεση αντίδραση των υπευθύνων του θεάτρου, τα τραύματα του Αρνό ήταν πολύ σοβαρά με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε στη συνέχεια.

«Όλο το Cirque du Soleil είναι σοκαρισμένο. Ο Γιάν ήταν μαζί μας για πάνω από 15 χρόνια και όλοι τον αγαπούσαμε. Τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε δίπλα στην οικογένειά του αλλά και τους συντελεστές της παράστασης Volta προκειμένου όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες αυτές στιγμές» ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του τσίρκου Ντανιέλ Λαμάρ.

Ο Αρνό δεν είναι ο πρώτος νεκρός του Cirque du Soleil καθώς το 2016 ο τεχνικός Ολιβιέ Ροσέ, ο οποίος ήταν γιος του συνιδρυτή του τσίρκου, έχασε τη ζωή του όταν ενώ προετοίμαζε τη σκηνή για παράσταση στο Σαν Φρανσίσκο χτυπήθηκε από έναν γερανό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Πηγή