Ταυτοποιούνται και συλλαμβάνονται μέλη του «Ρουβίκωνα» – Η ομάδα προειδοποιεί με «νέες δράσεις»

Διάφορα

ρεις ώρες προτού λήξει το αυτόφωρο για την εισβολή της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας στο Βρετανικό Συμβούλιο στο Κολωνάκι, οι αστυνομικές Αρχές κατόρθωσαν να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες σε έναν 36χρονο, φερόμενο ως ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».
Όπως εξηγούν αναλυτές της Αστυνομίας, ο άνδρας αυτός αποτελεί έναν από τους «βασικούς παίκτες» σε παρεμβάσεις και καταδρομικές επιθέσεις της ομάδας Ρουβίκωνας.

Η σύλληψη έγινε όταν το μέλος της ομάδας, ταυτοποιήθηκε από κάμερα που βρισκόταν στο Βρετανικό Συμβούλιο και στο… πάρα πέντε της λήξης τους Αυτόφωρου εντοπίστηκε στην περιοχή της Καισαριανής και συνελήφθη.

Να σημειωθεί εδώ πως το αυτόφωρο έληγε στις 11.59 το βράδυ του Σαββάτου 28/04/2018.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου αφέθηκε ελεύθερος.

Αναλυτικά
Στο πλαίσιο της προανάκρισης που πραγματοποίησε η ασφάλεια για την επιδρομή μελών του Ρουβίκωνα στο Βρετανικό Συμβούλιο, αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας πήραν καταθέσεις από τους υπαλλήλους αλλά και από την διοίκηση.

Παράλληλα, εξέτασαν και όλα τα βίντεο που ήταν διαθέσιμα από τις κάμερες ασφαλείας.

Από την επεξεργασία του υλικού, ταυτοποιήθηκε ένα μέλος του Ρουβίκωνα ο οποίος θεωρείται από τα πιο κεντρικά, με πλούσια δράση.

Έχει συλληφθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν.

Οι Aρχές προχώρησαν στη σύλληψή του με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Προκειμένου να διωχθεί ποινικά και να πραγματοποιηθεί η σύλληψη, έπρεπε να το ζητήσει και ο θιγόμενος, στην προκειμένη περίπτωση το Βρετανικό Συμβούλιο.

Όταν ρωτήθηκαν οι διοικούντες από της Aρχές απάντησαν καταφατικά κι έτσι η Aστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σε μία ακόμα ταυτοποίηση ηγετικού μέλους του Ρουβίκωνα προχώρησαν οι Aρχές και μετά από την έρευνα για την επίθεση στη Γαλλική Πρεσβεία.

Από την επεξεργασία των βίντεο και από την έρευνα της ασφάλειας, ταυτοποιήθηκε το πλέον αναγνωρίσιμο μέλος της ομάδας, ο οποίος φέρεται να είναι και ο ιδρυτής της.

Παρά το γεγονός ότι οι κατηγορίες για τη συγκεκριμένη επίθεση αφορούν διακεκριμένες φθορές και θα μπορούσε να συλληφθεί αυτεπάγγελτα, έχει παρέλθει το αυτόφωρο και συνεπώς κάτι τέτοιο, δεν συνέβη. Ωστόσο σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οριστεί δικάσιμος.

Ρουβίκωνας: Απειλές για νέες παρεμβάσεις μέσω Facebook
Την ίδια ώρα, ένα άλλο μέλος της συλλογικότητας, αναφέρθηκε στην σύλληψη αυτή στον λογαριασμό του στο Facebook. Μάλιστα κάνει λόγο και για δική του «ταυτοποίηση», ενώ στέλνει και σαφές… μήνυμα.

Αναλυτικά αναφέρεται:

«Παρασκευή βράδυ συνελήφθη σύντροφος της ομάδας για την παρέμβαση στο βρετανικό συμβούλιο ύστερα από μήνυση του προέδρου του συμβουλίου.

»Πηγαν και τον πήραν ασφαλιτες από τον χώρο της εργασίας του.

»Σημερα ενημερώθηκα ότι με «ταυτοποίησαν» για την επίθεση στην γαλλική πρεσβεία.

»Οι προκλήσεις θα απαντηθούν άμεσα και δυναμικά.

»Για κάθε σύλληψη ή δίωξη μελών της ομάδας, ΔΕΚΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΖΟΝΤΑΙ».