79χρονος παιδεραστής βίασε κοριτσάκι 5 ετών και τιμωρήθηκε με μόλις 90 ημέρες κατ’ οίκον περιορισμό

Εγκληματικότητα

 

Ένας πλούσιος ιδιοκτήτης επιχείρησης τιμωρήθηκε με μόλις 90 ημέρες κατ’ οίκον περιορισμό για το βιασμό 5χρονου κοριτσιού.

Ο 79χρονος Lyle Burgess, από το Stockton της Καλιφόρνια, δεν θα μπει στη φυλακή για το βιασμό του κοριτσιού ούτε θα εγγραφεί στο μητρώο των σεξουαλικών δραστών.

Ο Burgess βίασε το κοριτσάκι, την κόρη ενός οικογενειακού του φίλου, αφού προσκάλεσε την οικογένειά του στο εξοχικό του στο Calaveras County το 2016, σύμφωνα με το Fox 40.

“Είχαν εμπιστοσύνη στον άντρα, ήταν οικογενειακός φίλος και τους εκμεταλλεύτηκε,” είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Ken Meleyco.

Ο δικηγόρος είπε ότι το θύμα, το οποίο είναι σήμερα 7 ετών, παλεύει για να ξεπεράσει την επίθεση.

“Το κορίτσι δεν είναι καλά,”είπε ο Meleyco. “Παρουσιάζει όλα τα συμπτώματα κάποιου που έχει δεχθεί βιασμό. Δέχεται ψυχολογική υποστήριξη και θα την έχει για όλη της τη ζωή.”

Οι νόμοι της Καλιφόρνια ορίζουν ότι το σεξ με ένα παιδί ηλικίας μικρότερης των δέκα ετών είναι κακούργημα το οποίο μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση για 25 χρόνια.

Ωστόσο, και δεν είναι σαφές γιατί ο Burgess απέφυγε τη φυλακή.

“Κανονικά η ποινή είναι φυλάκιση και στη συνέχεια, όταν απελευθερωθεί ο θύτης, πρέπει να εγγραφεί ως σεξουαλικός δράστης”, είπε ο Meleyco.

Ο οικογενειακός δικηγόρος πιστεύει ότι ο Burgess, ο ιδρυτής της εταιρείας Rare Parts Inc, χρησιμοποίησε τον πλούτο και την επιρροή του ως επιχειρηματίας για να γίνει επιεικής η ποινή του.

“Είναι προφανώς πολύ πλούσιος και είναι απλώς ένα παράδειγμα του πώς οι πλούσιοι άνθρωποι, ξανά και ξανά, αποφεύγουν να τιμωρούνται για εγκλήματα που έκαναν,” είπε ο δικηγόρος.

Η εισαγγελέας Kathy Murray δεν έκανε σχόλια σχετικά με την ασυνήθιστα μικρή ποινή.

Η οικογένεια του Burgess αρνήθηκε να δώσει οποιοδήποτε σχόλιο ενώ το θύμα και η οικογένειά του έχουν ασκήσει αγωγή εναντίον του.

διαφορετικό