Παιδόφιλος προσπαθεί να παρασύρει 2 κορίτσια, αλλά ένας απρόσμενος γείτονας-σωτήρας τρέχει σε βοήθεια

Εγκληματικότητα

Ο κόσμος έχει γίνει πολύ επικίνδυνος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα παιδιά.

Οι γονείς είναι ανήσυχοι μήπως συμβεί κάτι κακό στα παιδιά τους. Άλλοι βέβαια είναι περισσότερο προσεκτικοί και άλλοι λιγότερο. Πάντα όμως υπάρχει ο φόβος. Και όχι άδικα.

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι δυνατό να έχεις τα παιδιά σου δεμένα επάνω σου ή να έχεις καρφωμένα τα μάτια σου σε αυτά, μήπως γίνει κανένα κακό.

Μερικές φορές συμβαίνει το ένστικτο και η προσοχή των ενήλικων να γλυτώσει από τα χειρότερα κάποια παιδιά, που έτυχε να βρίσκονται στο στόχαστρο εγκληματιών.

Καθημερινοί άνθρωποι πήραν την απόφαση και το ρίσκο να αντιδράσουν όταν έπρεπε, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να δείξουν αδιαφορία.

Κάτι τέτοιο συνέβη και σε αυτή την ιστορία, όταν εμφανίστηκε σαν φύλακας άγγελος δυο μικρών κοριτσιών ο Βάιπερ ΜακΝτόναλντ.

Η όψη του, γεμάτη από τατουάζ, θα τρόμαζε κάποιους συντηρητικούς ανθρώπους. Και είναι ένα καλό παράδειγμα αυτό, για να μην κρίνουμε τους ανθρώπους από τις στιλιστικές τους επιλογές αλλά από τις πράξεις τους και την προσφορά τους στην κοινωνία.

Μια μητέρα από το Φάλκρικ της Σκοτίας περιέγραψε πώς η κόρη της και μια φίλη της παραλίγο να υπάρξουν θύματα ενός αποτρόπαιου εγκληματία.

Εκείνο το βράδυ, τα δυο κορίτσια έπαιζαν σε πάρκο κοντά στο σπίτι τους, όταν ένας άγνωστος με ποδήλατο τα πλησίασε και άρχισε να τους μιλά.

Είπε στα παιδιά πως έχασε το μπουφάν του και ότι ήθελε αν μπορούσαν να τον βοηθήσουν να το βρει. Εκείνες τον πίστεψαν και με αφέλεια ήταν έτοιμες να φύγουν από το πάρκο για να τον βοηθήσουν σε αυτή την «αναζήτηση».

Αυτό όμως που δεν γνώριζαν ήταν πως ο άνθρωπος στο ποδήλατο ήταν ο Τζον Μπέρμιγχαμ, ένας πενηντάχρονος πρώην κατάδικος που πέρασε 12 χρόνια στη φυλακή για απόπειρα βιασμού ενός εντεκάχρονου κοριτσιού.

Ενώ όμως τα κορίτσια άρχισαν να ακολουθούν τον άγνωστο εκτός του πάρκου, ένας γείτονας είδε τη σκηνή και κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ο Βάιπερ ΜακΝτόναλντ έτυχε εκείνη τη στιγμή να κοιτά έξω, από το παράθυρο του σπιτιού του. Αποφάσισε λοιπόν, μαζί με τον δεκαεξάχρονο γιο του και τη γυναίκα του τη Σάλι, να ακολουθήσει τον άγνωστο και τα δύο κορίτσια.

Όταν του δόθηκε η ευκαιρία, ο Βάιπερ πήρε το ρίσκο να ακινητοποιήσει τον άνδρα που ξεκάθαρα προσπαθούσε να παρασύρει σε κάτι κακό τα ανήλικα παιδιά.

Πίστευε πως πρόκειται σίγουρα για παιδεραστή και αν δεν έκανε κάτι αμέσως, τα κορίτσια κινδύνευαν.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και τελικά συνέλαβε τον μέχρι τότε άγνωστο άνδρα.

Πριν γίνει όμως αυτό, οι αστυνομικοί αντίκρισαν τον Βάιπερ που ήταν γεμάτος με τατουάζ να έχει βάλει κάτω και να κρατάει ακίνητο έναν καθ’ όλα αξιοπρεπή άνδρα.

Η σκηνή τους σόκαρε και σκέφτηκαν πως κάτι παράξενο συμβαίνει. Αποδείχθηκε όμως πως ο Βάιπερ ήταν ένας πραγματικός ήρωας!

Χάρη στην ετοιμότητα και γενναιότητα αυτού του άνδρα, ο παιδεραστής δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τα άρρωστα ένστικτά του.

Ο Βάιπερ θα μπορούσε να μην είχε κάνει τίποτα. Πολύ απλά, θα καθόταν σπίτι του και θα κοιτούσε τις δικές του δουλειές. Αλλά δεν το έκανε. Κάτι μέσα του τού έλεγε πως έπρεπε να δράσει αμέσως.

Οι μητέρες των κοριτσιών μοιράστηκαν αυτή την ιστορία στο Facebook και από τότε χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να την κοινοποιούν ο ένας στον άλλον.

Μία από τις μητέρες έγραψε: «Από το να κοινοποιείτε τη φωτογραφία αυτού του ****** που κατηγορείται για απόπειρα απαγωγής των κοριτσιών μας, κοινοποιήστε τη φωτογραφία αυτού του ήρωα!

Τον λένε Βάιπερ. Χθες βράδυ ο Βάιπερ και ο δεκαεξάχρονος γιος του, ο Μπράντον, είδαν τις κόρες μας να παρασύρονται μακριά από έναν άγνωστο και έτρεξαν να τις βοηθήσουν.

Ακινητοποίησαν τον άγνωστο μέχρι να έρθει η αστυνομία. Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε βαθμό που τους αξίζει, σε εκείνον και την οικογένειά του.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι για τους οποίους αξίζει να μιλάμε και να κοινοποιούμε και όχι το τέρας που βρίσκεται τώρα σε ένα κελί της φυλακής!!

Άνθρωποι που βάζουν την ασφάλεια της τοπικής κοινωνίας στην πρώτη θέση και δεν φοβούνται να δουν τι συμβαίνει, όταν κάτι δεν φαίνεται να είναι εντάξει. Είμαστε τόσο ευγνώμονες που βρέθηκαν χθες εκεί.

Ήσασταν καταπληκτικοί!»

Κάποιοι θα θεωρούσαν ότι ο Βάιπερ είναι ο εγκληματίας, απλά κρίνοντας από την εμφάνισή του.

Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία να διορθώσουμε κάτι και στη δική μας συμπεριφορά, αν και εμείς κρίνουμε τους ανθρώπους από τον τρόπο που ντύνονται ή φαίνονται.

Επίσης, θα πρέπει να μην αμελούμε να κάνουμε κάτι όταν βλέπουμε περίεργες συμπεριφορές σε βάρος παιδιών. Πρέπει να ειδοποιούμε καταρχήν άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε αυτή την ιστορία σαν φόρο τιμής στον Βάιπερ, αλλά και σε όσους με τις πράξεις τους απέτρεψαν μια τραγωδία με θύματα παιδιά.

Πηγή: gr.newsner.com