Σχεδόν αποκεφαλίστηκε η 13χρονη Ρομά που πυροβολήθηκε από επιχειρηματία στην Άμφισσα

Εγκληματικότητα

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Άμφισσα μετά τον τραγικό θάνατο 13χρονης από αδέσποτη σφαίρα, μέσα σε καταυλισμό Ρομά.

Οι πληροφορίες σχετικά με το τι είχε προηγηθεί πριν τη δολοφονία παραμένουν συγκεχυμένες. Αρχικά είχε κυκλοφορήσει πως ο δολοφόνος είναι επιχειρηματίας της περιοχής, αντιλήφθηκε τους δράστες και κινήθηκε προς τον καταυλισμό. Κάποια στιγμή αναγνώρισε ως δράστη έναν ενήλικα τσιγγάνο, πήρε την καραμπίνα του και άρχισε να τον πυροβολεί, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο πόδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος δράστης φαίνεται να διαπληκτίστηκε με τσιγγάνους μόλις πέρασε από τον καταυλισμό προκειμένου να πάει στον στάβλο του και εκεί πυροβόλησε με την καραμπίνα.

Και στις δύο εκδοχές, το αποτέλεσμα ήταν να πυροβοληθεί θανάσιμα ένα 13χρονο κορίτσι. Η σφαίρα βρήκε την κοπέλα στο κεφάλι και σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν αποκεφαλίστηκε.

Μετά το θάνατο της 13χρονης ακολούθησαν επεισόδια με τσιγγάνους να καταστρέφουν το κρεοπωλείο του δράστη και να πυρπολούν το αυτοκίνητό του.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί τον δράστη ενώ κάτοικοι της περιοχής προγραμματίζουν συγκέντρωση σε μνήμη του κοριτσιού στις 19:00, στην πλατεία Ησαΐα της Άμφισσας.

Πηγή