Σοκ από την μαρτυρία της συζύγου του 52χρονου επιχειρηματία στην Κηφισιά: «Ξύπνησα και είδα …»

Εγκληματικότητα

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία της συζύγου του 52χρονου επιχειρηματία που έπεσε θύμα των αδίστακτων ληστών μέσα στο ίδιο του το σπίτι το πρωί στην Κηφισιά.

Οι αστυνομικοί έχουν κάνει μια πρώτη κουβέντα με τη γυναίκα κι αυτό που τους είπε, σύμφωνα με πληροφορίες είναι:

«Άκουσα θόρυβο και ξύπνησα πρώτη εγώ. Είδα δύο άτομα με κουκούλες και όπλο πάνω από τα κεφάλια μας. Έβαλα τις φωνές και στη συνέχεια ξύπνησε και ο σύζυγός μου. Ήταν επιθετικοί, μιλούσαν καλά ελληνικά και του είπαν “κάτσε ήσυχα, δώσε μας τα λεφτά”. Μέσα στο σπίτι υπήρχε ένα μικρό ποσό». 

Αυτή ήταν η πρώτη περιγραφή που έδωσε η σύζυγος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, που είπε ότι οι δύο δράστες ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες.

Είπε δε ότι στη σοφίτα κοιμόταν ο 18χρονος γιος τους.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο επιχειρηματίας προσπάθησε να υπερασπιστεί τη σύζυγό του και το 18χρονο γιο τους. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι οι δράστες εγκλωβίστηκαν και αντέδρασαν παρορμητικά, προσπαθώντας να διαφύγουν γρήγορα μετά την πράξη τους.

Οι αστυνομικοί περιμένουν προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του 52χρονου και η σύζυγός του να συνέλθει από το σοκ, προκειμένου να της πάρουν επίσημα αναλυτική κατάθεση για όλα όσα έζησε στη μεζονέτα της οδού Κηφισού στην Κηφισιά.

Δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή 

Η περιπέτεια της οικογένειας ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν δύο ληστές παραβίασαν την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι τους. Οι ληστές τον πυροβόλησαν δύο φορές μπροστά στη γυναίκα και στο παιδί του.

Ο 52χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς με ασθενοφόρο. Είχε χάσει πολύ αίμα, καθώς οι σφαίρες τον χτύπησαν σε ζωτικά όργανα, έχει υποστεί ρήξη ήπατος, φέρει τραύματα στο θώρακα και στο κεφάλι.

Τον έβαλαν για δεύτερη φορά στο χειρουργείο 

Μετά την πρώτη, πολύωρη επέμβαση, ο 52χρονος μεταφέρθηκε στην εντατικοί. Οι γιατροί όμως διαπίστωσαν ότι αιμορραγούσε το νεφρό του και αποφάσισαν να τον βάλουν εκ νέου στο χειρουργείο.

«Προσευχηθείτε για τον άντρα μου, ανάψτε ένα κερί για να γίνει καλά», είπε η σύζυγός του στους δημοσιογράφους. Μετά και το τέλος της δεύτερης επέμβασης, ο 52χρονος μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ και δίνει τη μάχη για τη ζωή.

Πηγή