Αισιόδοξος ο Ζάεφ για λύση στο Σκοπιανό μετά και την συνάντηση Κοτζιά

Εθνικά Θέματα Μακεδονικό

Κλίμα αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας έχει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, στο θέμα της ονομασίας και την εξεύρεση λύσης, μετά και τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων που είχαν την περασμένη Παρασκευή στη Βιέννη οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

Αμέσως μετά την ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του ονόματος, ο κ. Ζάεφ τόνισε πως γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες και είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις στις συνομιλίες.

«Ασφαλώς είναι μόνο ένα βήμα. Η “υπό όρους” πρόοδος στις συνομιλίες σημαίνει ότι και σε εκείνα τα θέματα, στα οποία έχουν γίνει βήματα, υπάρχει συμφωνία όταν θα έχουμε κατάληξη σε όλα τα θέματα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα, με έναν πραγματικά ανοιχτό φιλικό τρόπο, οι δύο υπουργοί να συνομιλήσουν ελεύθερα για κάθε παράμετρο του θέματος, ώστε να βρεθεί τελικά λύση στο πρόβλημα του ονόματος», σημείωσε.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας τόνισε πως είναι περισσότερο αισιόδοξος και πιο θετικός μετά από τη συνάντηση που είχαν στη Βιέννη οι υπουργοί Εξωτερικών Ντιμιτρόφ και Κοτζιάς, υπό την αιγίδα του διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με τον Ζόραν Ζάεφ, την επόμενη εβδομάδα, ίσως υπάρξει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της χώρας σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του ονόματος

Πηγή