Μας προετοιμάζουν για πόλεμο με Τουρκία; Ποιο αντικείμενο απαγόρευσαν σε φαντάρους που προκαλεί. Φόβος

Ποιο αντικείμενο απαγόρευσαν σε φαντάρους του στρατού που προκαλεί ερωτήματα;

Μια άσκηση διαφορετική από όσες γνωρίζαμε μέχρι σήμερα πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Στρατό Ξηράς, και μάλιστα για πρώτη φορά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει το armyvoice.gr, οι επικοινωνίες στον Στρατό Ξηράς πραγματοποιούνται μόνο με υπηρεσιακά μέσα.

Ύστερα από σχετική εντολή της στρατιωτικής ηγεσίας, τα στελέχη του Σώματος έχουν απενεργοποιήσει τα κινητά τηλέφωνά τους.

Πρόκειται για δράση που βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη Δευτέρα.

Στόχος είναι η εξοικείωση του στρατιωτικού προσωπικού με την χρήση των υπηρεσιακών μέσων, που εξασφαλίζουν ασφαλείς επικοινωνίες, καθώς τα κινητά είναι ευάλωτα σε υποκλοπές.

Σύμφωνα με το υπηρεσιακό έγγραφο, την τρέχουσα εβδομάδα 16 – 20 Απριλίου 2018 υλοποιείται η δράση «Εβδομάδα χωρίς κινητά».

Η δράση αυτή λαμβάνει χώρα μετά και τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές και το «ξεσκόνισμα» των κινητών τους από τις τουρκικές Αρχές και εντάσσεται στο πλαίσιο ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο:

«1) Σας γνωρίζουμε, σε εκτέλεση του (α) σχετικού, ότι από 16 έως 20 Απριλίου 2018 θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά η δράση “εβδομάδα χωρίς κινητά”, κατά τη διάρκεια της οποίας, θα χρησιμοποιούνται αυστηρά ΜΟΝΟ υπάρχοντα υπηρεσιακά επικοινωνιακά μέσα για την κάλυψη των υπηρεσιακών επικοινωνιακών αναγκών, πλην των περιπτώσεων που αφορούν σε περιστατικά ασφαλείας και άμεσης επιχειρησιακής ετοιμότητας και μόνο εφόσον δεν είναι εφικτή η άμεση ενημέρωση της Ιεραρχίας, μέσω των υφιστάμενων υπηρεσιακών επικοινωνιακών συστημάτων.

2)Η δράση θα υλοποιηθεί με την καθολική συμμετοχή του προσωπικού και θα επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο.

3)Επισημαίνεται κατά τη χρήση προσωπικού ή υπηρεσιακού μέσου επικοινωνίας, η τήρηση των κανόνων ασφαλείας για αποφυγή διαρροής πληροφοριών».

Ωστόσο, άλλες πληροφορίες λένε ότι το σχέδιο με την απαγόρευση των κινητών στους φαντάρους του Στρατού Ξηράς μόνο εκπαίδευση δεν είναι. Αντιθέτως, μήπως προετοιμάζουν τους στρατιώτες για πόλεμο με Τουρκία;

Πηγή:  fimes.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.