Μόνο έτσι δεν θα παραδοθεί η Μακεδονία μας!

Εθνικά Θέματα Μακεδονικό

Το ζουμί: Προσπαθούν να «λύσουν» γρήγορα το θέμα με το όνομα των Σκοπίων και μετά να γίνει κάποιο deal με την Τουρκία;

Ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, γνωστός για την ύποπτη στάση του στο θέμα της Ουκρανίας, διαψεύδει αυτό που δήλωσε το Πεντάγωνο πως οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ελλάδα να τα βρει μόνη της με την Τουρκία.

«Δεν νίπτουμε τας χείρας μας» στο θέμα των δύο στρατιωτικών που εξακολουθούν να παραμένουν έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές, τονίζει.

Ωστόσο, ο πρέσβης των Αμερικανών, με αφοσίωση στο Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ και όχι και τόσο τον Ν.Τραμπ, δεν δίνει κάποια διέξοδο, κάποια ελπίδα έστω για λύση.

Αντίθετα, εκτιμά ότι «τώρα είναι ανοιχτό το παράθυρο ευκαιρίας για λύση» στο Σκοπιανό.

Ποια θα είναι αυτή η λύση; Μα η παράδοση του ονόματος «Μακεδονία».

Ο Πάιατ σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί το αίσιο τέλος των διαπραγματεύσεων και ότι αυτό ανέφερε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Γουες Μίτσελ κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό πάνε μαζί χέρι-χέρι.

Κάτι ξέρουν και δεν μας το λένε.

Πολύ φοβόμαστε πως επιδιώκεται να παραδοθεί το όνομα και μετά να γίνουν συμφωνίες με την Τουρκία.

Ποια θα είναι τα ανταλλάγματα με την Τουρκία, η οποία έχει στα χέρια της το ισχυρό χαρτί με το «τζουνάμι» των εκατομμύριών μεταναστών που μπορεί να στείλει ανά πάσα στιγμή στην Ελλάδα;

Τι γνωρίζει ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, όταν είχε πει το πολύ-πολύ να χάσουμε μερικά νησιά;

Μάλλον πρέπει να ευχόμαστε να οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι συνομιλίες στο Σκοπιανό, γιατί ειδάλλως η σύνθετη «λύση» με το όνομα «Μακεδονία» δείχνει τετελεσμένη, κάτι που προλειαίνει μελλοντική απώλεια εδαφών για την χώρα μας.

Και μετά θα ακολουθήσει το κυρίως πιάτο με την Τουρκία! Όλα αυτά την ώρα που μας «ταϊζουν» με σκάνδαλα και διαμάχες στο ποδόσφαιρο.