Νίκος Λυγερός:Προετοιμασία Σκοπιανών συμβιβασμών

Εθνικά Θέματα Μακεδονικό

Ακόμα κι ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων είναι πια υποχρεωμένος να κάνει ανακοινώσεις που προετοιμάζουν το έδαφος στη χώρα του. Αναγκάζεται να μιλήσει επιτέλους για επαφές που έκανε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο οποίος του εξήγησε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τα Σκόπια δεν μπορούν να ενταχθούν χωρίς την επίλυση του ονόματος, δηλαδή με άλλα λόγια χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας.

Έτσι προειδοποιεί και τον λαό του για το θέμα των συμβιβασμών έντιμων ή όχι. Δείχνει ότι το θέμα της ονομασίας δεν είναι απλό και ότι η θέση της Ελλάδας έχει τεράστια σημασία. Έτσι ακόμα κι αν τα λόγια του ΥπΕξ της Ελλάδας έχουν άλλο λεξιλόγιο και κάθε φορά προσπαθούν να περιορίσουν τις κινήσεις της πατρίδας, η ουσία δεν αλλάζει επειδή θέλει δεν θέλει είμαστε στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτές οι δύο υπερδομές μάς δίνουν ισχυρά χαρτιά σε αυτές τις διαπραγματεύσεις και αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε πίεση χρόνου.

Μπορεί να λένε ότι τα πράγματα προχωρούν σε επίπεδο Υπουργείων Εξωτερικού για λόγους προπαγάνδας, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι ο Ελληνισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα και δεν θα περιμένει παθητικά να καταπατηθούν τα δικαιώματά τους και ειδικά αυτό της ιστορίας.

Οι δύο κυβερνήσεις πρέπει να παραδεχτούν ότι δεν μπορούν να παίζουν διπλωματικά παιχνίδια με τους λαούς τους, διότι αυτοί θα είναι ακόμα και μετά, όχι μόνο των διαπραγματεύσεων αλλά και των κυβερνήσεων. Έτσι ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων αναγκάζεται να πει την αλήθεια με έμμεσο τρόπο βέβαια αλλά την αλήθεια, πράγμα που δεν έχει γίνει ακόμα στη χώρα μας όσον αφορά στο Σκοπιανό.