Ο Βαρουφάκης μας σκέφτεται και μας αγαπάει:”Να δώσουμε το όνομα στα Σκόπια γιατί αλλιώς πάμε για διάλυση των Σκοπίων και ίδρυση Μεγάλης Αλβανίας.

Εθνικά Θέματα Μακεδονικό

«Η διάλυση του κράτους των Σκοπίων,  θα οδηγήσει σε μια Μεγάλη Αλβανία. Αυτό είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης , όπως δημοσιεύει το σλαβικό Info Max.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου κόμματος «Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025» ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η διαφωνία του ονόματος μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας σχετίζεται με τη Μεγάλη Αλβανία.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η μεγαλύτερη απειλή από τον γείτονά μας δεν είναι οι διαδηλώσεις για τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά η ίδια η κατάρρευση του κράτους», τόνισε ο Βαρουφάκης.

Ο Βαρουφάκης παρουσιάζει το ίδιο σαθρό επιχείρημα που προσπαθούν να προπαγανδίζουν οι πρώην σύντροφοί του στο Σύριζα.Ότι δηλαδή αν ξεπουλήσουμε όνομα και ιστορία στους Σκοπιανούς,συμβάλλουμε στην σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής.

Αυτό όμως είναι ένα επιχείρημα το οποίο έχει καταρριφθεί από τους μεγαλύτερους Έλληνες στρατηγικούς αναλυτές όπως ο Νίκος Λυγερός.Στην ουσία συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο:Αν δώσουμε όνομα ιστορία και όνομα στα Σκόπια εκτός από πράξη εθνικής μειοδοσίας και προσβολή της Ιστορίας,ανάβουμε και το φυτίλι της διάλυσης στο κράτος των Σκοπίων.Ο λόγος είναι προφανής.Οι Αλβανοί των Σκοπίων δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να αποδεχθούν ένα όνομα που δε σέβεται τους ίδιους.

Αν τα Σκόπια ονομαστούν Μακεδονία,Βόρεια Μακεδονία ή οτιδήποτε άλλο τέτοιο θα είναι σαν να αγνοείται η ίδια τους η ύπαρξη.Όσο υπάρχει το προσωρινό Fyrom κάνουν υπομονή.Ας θυμηθούμε λοιπόν τι έγινε με το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο.Μέχρι το 2003 η Σερβία ονομαζόταν επίσημα Γιουγκοσλαβία.Μόλις αποφάσισε να υιοθετήσει ως επίσημο όνομα το Σερβία,άρχισαν οι αποσχιστικές τάσεις στις παραπάνω περιοχές.

Ας μάθουμε λοιπόν από την πρόσφατη ιστορία της περιοχής και μην καταφεύγουμε σε άστοχα συμπεράσματα για να δικαιολογήσουμε μια εθνική και ιστορική μειοδοσία.

Τύποι σαν το Βαρουφάκη και τους συντρόφους του Σύριζα έχουν προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά στην Ελλάδα λόγω ιδεοληψιών και κομμουνιστικών προσεγγίσεων.Σύμφωνα με τον Βίζερ η ζημιά αυτή ανέρχεται στο τρομακτικό ποσό των 200 δις ευρώ.Είτε είναι τόσο είτε λιγότερο αυτό θα είναι δουλειά να διερευνηθεί από κάποια εξεταστική επιτροπή η και κάποιο ειδικό δικαστήριο στο μέλλον.

Αυτό που θα πονέσει τους Έλληνες ακόμα πιο πολύ θα είναι να γίνουν και στη γεωπολιτική τα ίδια λάθη που έγιναν στην οικονομία.