Πηγή ΥΠΕΞ για τα χθεσινά έκτροπα στα Σκόπια: «Και εμείς κάψαμε σημαίες των Σκοπιανών»!

Εθνικά Θέματα Μακεδονικό

«Αθώωσε» τους ακραίους Σκοπιανούς που έκαψαν την ελληνική σημαία στη χθεσινή διαδήλωση στα Σκόπια ανώτατη μάλιστα διπλωματική πηγή του ΥΠΕΞ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Κι εμείς κάψαμε σημαίες των Σκοπιανών», απάντησε ατάραχη η ανώτατη διπλωματική πηγή, όταν κλήθηκε, από δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο «Χίλτον», να σχολιάσει τις χθεσινές διαδηλώσεις στην ΠΓΔΜ από εθνικιστές, οι οποίοι έκαψαν την ελληνική σημαία, ζητώντας να μην αλλάξει το όνομα της χώρας και να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Η ίδια πηγή αναφέρθηκε και στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, λέγοντας ότι ενημερώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης για όσα δήλωσε ο κ. Ζάεφ στο Reuters, ωστόσο δεν είδε να «παίζουν» και να προβάλλονται εξίσου και οι δηλώσεις που έκανε εν συνεχεία ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, διαψεύδοντας μέρος όσων μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Αναφερόμενος, τέλος, στην στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα έναντι των προσκλήσεων της Τουρκίας, ο ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Εξωτερικών την χαρακτήρισε «καλύτερη από ποτέ», τονίζοντας ωστόσο ότι «ποτέ δεν είναι αρκετή».

Πηγή