Σκόπια: Η χειρότερη πρόταση στην ιστορία των διαπραγματεύσεων του ονόματος

Εθνικά Θέματα Μακεδονικό

«Γιατί η ‘Μακεδονία’ έλαβε τη χειρότερη πρόταση στην ιστορία των διαπραγματεύσεων του ονόματος», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος

Μάρτιος 24, 2018. 21:32

« Η χώρα μας έχει λάβει τη χειρότερη πρόταση στην ιστορία των διαπραγματεύσεων για το όνομα.

Αυτό συνέβη μετά από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων, πέρα των τυπικών απαιτήσεων για την αλλαγή της αναφοράς,  είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός,  η  erga omnes, το αίτημα τροποποίησης του συντάγματος και επιπλέον για ένα όνομα που δεν μπορεί να μεταφρασθεί, είναι ζητήματα για τα οποία κανείς δεν προσφέρεται, τώρα, να δώσει μια απάντηση.

Παρά την αισιοδοξία του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ, εντούτοις η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας, εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη, αλλά αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση.

Η Ραντμίλα Σεκερίνσκα, είπε σε μια συνέντευξή της για την εκπομπή «360 μοίρες»/ «360 степени», ότι ανεξάρτητα από την απόφαση του κόσμου, έπρεπε η «Μακεδονία» να δείξει ότι ήταν εποικοδομητική στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης.

Μία από τις απαντήσεις στο ερώτημα γιατί η «Μακεδονία» αντιμετωπίζει τα πιο ριζοσπαστικά αιτήματα για το όνομα αυτές τις ημέρες, είναι ότι η Ελλάδα, ως έμπειρος διπλωματικός έμπορος χρησιμοποιεί τη θέση που εμείς βιαστήκαμε  δίνοντας πρόωρα όλες τις κόκκινες γραμμές.

Η δεύτερη απάντηση σχετίζεται με την εσωτερική κατάσταση του νότιου γείτονα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  βρίσκεται 9 μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, θα προσπαθήσει έτσι να χρησιμοποιήσει το μακεδονικό ζήτημα για να μειώσει την πραγματική διαφορά.

Επομένως είναι λογικό που οι ελληνικές αρχές, θέτουν τώρα εξαιρετικά ριζοσπαστικά αιτήματα,  που πρέπει να απορριφθούν, γιατί παραβιάζουν όλα τα διεθνή πρότυπα.

Πρακτικά, η χώρα μας, μετά από την τελευταία οκτάμηνη εκστρατεία με την έκφραση της οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης, ήταν σε θέση να επιλέξει από τα δύο προσφερόμενα κακά, σχολιάζει ο συντάκτης του δημοσιεύματος.

(Στοιχεία από alfa.mk)

Πηγή