Η συνέχεια του αγώνα για το Σκοπιανό του Νίκου Λυγερού

Εθνικά Θέματα Μακεδονικό

Αυτοί που πιστεύουν ότι θα υπάρξει κορεσμός για το θέμα του Σκοπιανού πρέπει να παραδεχτούν ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Τα ιστορικά Συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας έδειξαν τον δρόμο της αντίστασης διότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την ιστορία του όσο και να θέλουν μερικοί να τον πείσουν ότι δεν είναι σημαντικό.

Το άλλο που έχει συμβεί είναι ουδέτεροι άνθρωποι πήραν τώρα θέση για την προστασία της ονομασίας της Μακεδονίας. Επίσης άλλα άτομα που βρίσκονται σε κομματικό πλαίσιο δεν υποστηρίζουν πια τις θέσεις του κόμματός τους ακόμα κι αν αυτό ανήκει στην κυβέρνηση διότι πήραν την απόφαση ν’ ακολουθήσουν το θέλημα του λαού. Αυτό έδειξαν και εσωτερικές δημοσκοπήσεις οι οποίες ανέδειξαν την εμφάνιση αυτής της διαφορετικής τάσης και για το πολιτικό μέλλον. Έχουμε λοιπόν περάσει σε μία αλλαγή φάσης αφού τώρα είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ακόμα και σε πολιτικό πλαίσιο δεν μπορεί να αποδεχθεί τη χρήση του ονόματος Μακεδονία για τα Σκόπια.

Ο αγώνας δεν τελείωσε βέβαια κι ακόμα κι αν υπάρχει αυτή η νέα μεγάλη τάση πρέπει και οι ίδιες οι διαπραγματεύσεις ν’ αλλάξουν πορεία αφού η αρχική επίλυση δεν έχει πια νόημα και η αδιαλλαξία των Σκοπίων είναι αυτή που πρέπει ν’ αλλάξει για να σεβαστεί και την ιστορία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του Ελληνισμού που έχει εμποτίσει την ίδια την Ευρώπη. Έτσι ο αγώνας και η ενημέρωση συνεχίζονται όπως το αποδεικνύει και έμπρακτα το Düsseldorf στη Γερμανία αφού και η ομογένεια βρίσκεται στο μέτωπο για αυτήν την ιστορική υπόθεση.

Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής και πρέπει να μη σταματήσουμε καμία προσπάθεια έως το τέλος. Δεν πρέπει να περάσει καμία υποχώρηση διότι θα αποτελεί πάτημα στη συνέχεια. Η Ελλάδα διαθέτει κυρίαρχη στρατηγική και δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κάποιο λάθος τη τελευταία στιγμή. Έχουμε να παίξουμε στρατηγικά με τους κανόνες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι οι έδρες μας. Ας ακολουθήσει λοιπόν η πολιτική αυτή την στρατηγική.