Τώρα θα μιλήσει ο Λαός!! Ετοιμάζονται συλλαλητήρια για το Σκοπιανό σε όλη την Ελλάδα

Εθνικά Θέματα Μακεδονικό

Νέα συλλαλητήρια ετοιμάζονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, όπως ανακοίνωσε η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», με αφορμή τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση Αθήνας και Σκοπίων.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook, «οι διοργανωτές των Συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία προετοιμάζουν συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας την 6η Ιουνίου.

Με αφορμή τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος των Σκοπίων, η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας προετοιμάζει νέες κινητοποιήσεις.

Τα μέλη της Επιτροπής, που συστάθηκε από τα συντονιστικά όργανα των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχουν ζητήσει από αυτούς να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας.

Εντός των επόμενων ημερών η Επιτροπή Αγώνα, σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, θα ανακοινώσει τη διοργάνωση παράλληλων συγκεντρώσεων σε πόλεις της Ελλάδας, εκτός των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις επιλεγμένες πόλεις την 6η Ιουνίου στις 19:30.

Μέσω των συγκεντρώσεων αυτών η Επιτροπή Αγώνα θα επιδιώξει να υπενθυμίσει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας και απαιτεί την εφαρμογή τους.

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ξεκαθαρίζει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι καμία ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά.

Με εκτίμηση

Η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Την ίδια στιγμή, ενοχλημένα φαίνονται τα Σκόπια από τις νέες συγκεντρώσεις.

Έχουν ανακοινωθεί διαδηλώσεις που θα γίνουν σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας στις 6 Ιουνίου κατά των συνομιλιών για τη διαφωνία του ονόματος. Σύμφωνα με την (σλαβική) εφημερίδα ‘Νεζάβισεν’ οι διοργανωτές των διαδηλώσεων είναι οι ίδιοι που οργάνωσαν διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, αλλά αυτήν τη φορά οι εκδηλώσεις αυτές δεν θα γίνουν μόνο στις δύο μεγάλες ελληνικές πόλεις, αλλά και σε αρκετές άλλες που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Οι διοργανωτές των διαμαρτυριών δηλώνουν ότι θέλουν να υπενθυμίσουν στις αρχές ότι ο ελληνικός λαός αντιτίθεται σε οποιαδήποτε παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία και απαιτούν σεβασμό στη βούληση του λαού, αναφέρει το echedoros-a.gr

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα, έχουν ήδη έλθει σε επαφή με τις τοπικές αρχές, όπου θα γίνουν οι διαδηλώσεις και ζήτησαν τη σχετική άδεια.

Πηγή