Αντιτουρκικός στρατιωτικός άξονας από την Ελλάδα: Το Πεντάγωνο θα απαντήσει με νέα άσκηση στο Αιγαίο – «Οι Ελληνες μας στοχοποιούν»

Γεωπολιτική Εθνικά Θέματα

Σε αυξημένη ετοιμότητα  θέτει η κυβέρνηση το υπουργείο Αμυνας και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, σε αρμόδια κυβερνητικά κέντρα έφτασαν φήμες ότι η Τουρκία θα κλιμακώσει ακόμη περισσότερο την ένταση στο Αιγαίο, πριν και μετά τις ημέρες του Πάσχα, και σε μια περίοδο όπου ξεκινά για τα καλά η τουριστική περίοδος για την Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν ότι δεν θα αποκλειόταν ακόμη κι ένα «θερμό» επεισόδιο ή μια ρήξη τύπου «Ιμια 2» προκειμένου να πληγεί η σεζόν για τη χώρα μας και ταυτόχρονα να πιέσει η Άγκυρα ώστε να μπουν στο τραπέζι ζητήματα – ταμπού για την ελληνική πλευρά, όπως οι «γκρίζες» ζώνες στο Αιγαίο ή τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στα οικόπεδα με ενεργειακό πλούτο.

Πολλοί συνδέουν τις φήμες για «θερμό» Απρίλιο με την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερους τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα και από την Άγκυρα κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες.

Οι δικηγόροι των αξιωματικών υποστήριζαν χθες ότι μέχρι τα τέλη Απριλίου πρέπει να πάνε στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού και να μείνουν ελεύθεροι αφού πέρασε το ανώτατο όριο κράτησής τους.

Εχει παρέλθει ένα 18μηνο δηλαδή, από την 16η Ιουλίου 2016 που έφτασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο, επομένως δεν μπορούν να παραμένουν στη φυλακή. Και τότε φυσικά θα ξεκινήσει ο «Γολγοθάς» της φύλαξής τους καθώς εκφράζονται φόβοι για την σωματική τους ακεραιότητα αν μείνουν χωρίς αστυνομική προστασία.

Την ίδια στιγμή, Το Πεντάγωνο επισήμανε και το τρίπτυχο της φιλοσοφίας που διέπουν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που είναι η σταθερότητα, η ψυχραιμία και η ετοιμότητα. Μάλιστα, η στρατιωτική ηγεσία υποστήριζε πως αν χρειαστεί θα ενεργοποιηθεί και πάλι η Δύναμη Δ κάνοντας και άλλη τέτοια άσκηση χωρίς να ανακοινωθεί μέρος και ημέρα.

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν αντιδρούν με σπασμωδικές κινήσεις», είναι η απάντηση του Πεντάγωνου στην ενόχληση που εξέφρασαν οι Τούρκοι για την άσκηση «Πυρπολητής».

Είναι πλέον σαφές, πως όλοι βρίσκονται σε εγρήγορση στις Ελληνικές ΕΔ. Καλά θα κάνουν λοιπόν οι Τούρκοι να ξανασκεφτούν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ταυτόχρονα, εσπαθώνουν από το πρωί τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου από την Αρμενία.

Σε αυτές ο κ. Καμμένος είχε προειδοποιήσει μεταξύ άλλων την Τουρκία: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξηγήσουμε στην Τουρκία ότι θέλουμε την ειρήνη, αλλά πρέπει να της θυμίσουμε ότι σε πολλές στιγμές της ιστορίας της – και ιδίως τις στιγμές της ιστορίας που έχουν κατά νου, της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας – ηττήθηκε, όπως το 1821 στην Ελλάδα».

Για παράτολμες δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας που ξεπερνούν πάλι τα όρια κάνει λόγο η yeniakit στην ηλεκτρονική έκδοσή της.

«O Έλληνας υπουργός μίλησε και πάλι βαριά, γράφει η τουρκική ιστοσελίδα Diken. Όπως αναφέρει ο Πάνος Καμμένος από το Ερεβάν χρησιμοποίησε σκληρή ρητορική εναντίον της Τουρκίας στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αρμένιο ομόλογό του. 

Πιο ήπιο είναι το κείμενο της Χουριέτ, που γράφει: «Έλληνας υπουργός στοχοποιεί ξανά την Τουρκία».

«Παράτολμες» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις η yeniakit στην ηλεκτρονική έκδοσή της και προσθέτει: «ξεπερνούν πάλι τα όρια κάνει λόγο».

Ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψη του στο Ερεβάν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Δεν είναι τυχαίες λοιπόν οι δηλώσεις που έλαβαν χώρα από την Αρμενία. Η Ελλάδα προχωρά στην δημιουργία αντιτουρκικού στρατιωτικού άξονα. Μόλις χθες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε την Τουρκία να θυμηθεί πως σε πολλές στιγμές της ιστορίας της, την οποία τελευταία θέλει να υπενθυμίζει, ηττήθηκε, όπως έγινε στην ελληνική επανάσταση του 1821.

Με αυτόν τον τρόπο ανέφερε εμμέσως… πλην σαφώς, πως αν επιχειρήσει οποιαδήποτε πολεμική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας, θα ηττηθεί και πάλι. 

Υπενθυμίζουμε πως το εμπόλεμο επανήλθε στις σχέσεις Αρμενίας-Τουρκίας. Ο Αρμένιος πρόεδρος όπως έχουμε ήδη αναφέρει «ακύρωσε» όλα τα πρωτόκολλα ειρήνης και φιλίας με τον Ερντογάν.

Έτσι ο Ερντογάν άνοιξε ένα ακόμη «μέτωπο» αυτό με την Αρμενία για ικανοποιήσει όχι μόνο του ‘αδερφούς» Αζέρους, και αμβλύνοντας τις οθωμανικές βλέψεις της Τουρκίας προς την Αρμενία .

Είναι σαφές, πως ο δικτάτορας Ερντογάν έχει προκαλέσει έντονη και μεγάλη «ανησυχία» σε ολόκληρες χώρες με τις οποίες γειτνιάζει άμεσα ή έμμεσα.

Άραβες,Έλληνες, Αρμένιοι και Ελληνοκύπριοι που γνωρίζουν καλά την ιστορία της πιο αιματοβαμμένης αυτοκρατορίας του κόσμου, συνασπίζονται ενόψει του κοινού κινδύνου.

Πηγή