Δείτε τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς (φωτό)

Γεωπολιτική Ειδήσεις

Τα τουρκικά ΜΜΕ δεν έχουν την υπόθεση της αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο από τους Τούρκους κομάντο πρωτοσέλιδο γεγονός που προκαλεί εντύπωση.

Μάλιστα αρκετά μεγάλα πρακτορεία, όπως το Anadolu, δεν αναφέρουν καν την είδηση ή τις περαιτέρω εξελίξεις στην κεντρική σελίδα τους.

Η Hurriyet, το CNN Turk, το Anadolu και άλλα πρακτορεία δίνουν περισσότερη έμφαση σήμερα στις σελίδες τους σε θέματα όπως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αφρίν και η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στις αφρικανικές χώρες, αναφερόμενα μόνο επιγραμματικά στις εξελίξεις με τους δύο στρατιώτες.

Το μοναδικό δημοσίευμα στη σελίδα της Hurriyet εστιάζει περισσότερο στις αντιδράσεις του ελληνικού Τύπου, μεταφέροντας ορισμένα από τα πρωτοσέλιδα που κάνουν λόγο για «τουρκική ενέδρα» στον Έβρο και μεταφέρουν την αγωνία των Ελλήνων για την τύχη των δύο παιδιών.

Εντελώς επιγραμματικά παρουσιάζει την είδηση το CNN Turk, αναφερόμενο στα σημαντικότερα στοιχεία της απολογίας των δύο στρατιωτών όπου εξηγούσαν την παρουσία τους στην τουρκική πλευρά των συνόρων. Με τον ίδιο τρόπο χειρίζεται το ζήτημα και η Haberler, εστιάζοντας στις φωτογραφίες που βρέθηκαν στα κινητά των δύο στρατιωτών και οι οποίες πρόκειται να εξεταστούν από ειδικούς.

Το Haber Turk εστιάζει στις τελευταίες εξελίξεις σύμφωνα με τις οποίες ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης κατηγορούνται από τις τουρκικές αρχές ότι παραβίασαν απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και όχι για απόπειρα κατασκοπείας.

Όπως αναφέρει, οι δύο στρατιωτικοί παραμένουν σε τουρκική φυλακή στην Αδριανούπολη με το αιτιολογικό ότι είναι ύποπτοι φυγής και με το σκεπτικό ότι δεν έχουν κατοικία στην Τουρκία, ότι μπορεί να διαφύγουν πίσω στην Ελλάδα αλλά και ότι μπορεί να επιχειρήσουν να καταστρέψουν τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία εντοπίστηκαν από τους Τούρκους στρατιωτικούς.

To Yeni Safak από τη μεριά του μεταδίδει ακόμα και σήμερα την είδηση με τον τίτλο «Συνελήφθησαν με την υποψία ότι κατασκοπεύουν στα σύνορα», παρά το γεγονός ότι σήμερα έγινε εμφανές ότι οι στρατιώτες δεν πρόκειται να κατηγορηθούν για κάτι τέτοιο.

Πηγή