Επιχείρηση «Σειρήνες στο Αιγαίο» έστησε η ΜΙΤ στην Ρω: Τουρκάλες με μπικίνι αποσπούσαν την προσοχή των στρατιωτών μας

Γεωπολιτική Εθνικά Θέματα

Και όμως οι Τούρκοι έχουν ξεκινήσει την παρακολούθηση και την κατασκοπεία στην Ρω νωρίτερα από το προχθεσινό βραδινό επεισόδιο που κατέληξε στην χρήση πυρών κατά τουρκικού ελικοπτέρου απο την ελληνική φρουρά της νήσου.

Συγκεκριμένα προκειμένου η Άγκυρα καταγράδει και να κατασκοπεύσει την σύνθεση και τον τρόπο λειτουργίας της στρατιωτικής δύναμης στο νησί τους προηγούμενους μήνες είχαν προσεγγίσει πολυτελή σκάφη αναψυχής που έδεναν στις ακτές του.

Πάνω στα υπερμεγέθη πλωτά εκτός από το έμμισθο πλήρωμα, βρίσκονταν πολυάριθμοι επιβαίνοντες μεταξύ αυτών και γυναίκες σχεδόν με αδαμιαία περιβολή , οι οποίες ήταν Τουρκάλες και κάποιες ξανθές καλλονές που ισχυρίζονταν ότι είναι σουηδικής καταγωγής και ήθελαν να απολαύσουν το μπάνιο τους στην περιοχή!

Πάνω από το πολυτελές σκάφος υπερίπτατο ένα drone, μεγάλου μεγέθους.

Το συγκεκριμένο τετρακόπτερο κατέγραφε εικόνα από το νησί, την οποία -όπως συμπέραιναν-με ασφάλεια αναμετέδιδαν ζωντανά σε άγνωστο κέντρο.

Το περιστατικό αυτό δεν ήταν το μοναδικό, καθώς οι επισκέψεις πολυτελών σκαφών, με την ίδια…σύνθεση καταγράφηκαν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε όλες τις περιπτώσεις ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των δεδομένων, του ευαίσθητου, εθνικά χώρου.

Συνεπώς η Ρω βρίσκεται στα άμεσα σχέδια της Άγκυρας τα οποία της τα χαλάει η παρουσία της ελληνικής φρουράς ακριβώς όπως έγινε και στην νήσο Παναγιά στο σύμπλεγμα των Οινουσσών.

Εκεί πέρσι σχεδιάζονταν μια αποβατική ενέργεια από την Τουρκία κατά την διάρκεια των πασχαλινών ημερών με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί μικρή στρατιωτική δύναμη προς αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Πηγή