«Έσκασαν» στα γέλια στο State Department για το «οθωμανικό χαστούκι» που θα δώσει ο Ρ.Τ.Ερντογάν στις ΗΠΑ (βίντεο)

Γεωπολιτική Ειδήσεις

«Έσκασαν» στα γέλια στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν ρώτησαν την εκπρόσωπο του Heather Nauert, για τα περί «οθωμανικού χαστουκιού» που είχε αναφέρει ο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα δώσει στα αμερικανικά στρατεύματα στην Συρία.

Η αίθουσα ξέσπασε σε γέλια ενώ η εκπρόσωπος κρατούσε την κοιλιά της για να μην ξεσπάσει και η ίδια και χάσει οποιαδήποτε σοβαροφανή εμφάνιση που απαιτεί η θέση της (αν και η Ρωσίδα ομόλογός της Μαρία Ζαχάροβα δεν «κολώνει» ποτέ να γελάει και να αστειεύεται με τους δημοσιογράφους)

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε ατον Τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίος απείλησε με οθωμανικό χαστούκι τα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών, τα οποία βρίσκονται στη Συρία για να εκπαιδεύσουν τους Κούρδους μαχητές του YPG και ρώτησε αν οι ΗΠΑ έχουν πράγματι βιώσει αυτό το χαστούκι κι αν η εκπρόσωπος γνωρίζει σε τι αναφέρεται ο Ταγίπ Ερντογάν.

Οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε γέλια ενώ και η εκπρόσωπος αντέδρασε, συγκρατώντας με το ζόρι το γέλιο της.

 «Ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον θα πάει στην Τουρκία, όπως γνωρίζετε, και θα έχει εκεί συναντήσεις με τους εταίρους μας» απάντησε η Nauert.

Είχαμε σειρά συναντήσεων σε ανώτατο επίπεδο με την τουρκική κυβέρνηση για τις ανησυχίες μας, για την κλιμάκωση της βίας στη Συρία και ειδικά στην Αφρίν, και ο κ. Τίλερσον ήταν πολύ σαφής με τον πρόεδρο Ερντογάν σε σχέση με τις ανησυχίες των ΗΠΑ και τις πολύ θεμιτές ανησυχίες της Τουρκίας. Καταλαβαίνουμε ότι η Τουρκία, σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ, ανησυχεί και θα θέλαμε να μιλήσουμε για μία λύση που θα λειτουργούσε όχι μόνο για εκείνους αλλά και για τους ανθρώπους στη Συρία, και τις ΗΠΑ κ.ά. Δεν θέλω να προκαταβάλλω τις συνομιλίες του υπουργού, όσο αστείο κι αν ήταν το σχόλιο που μου εξηγήσατε, καταλαβαίνετε πως δεν μπορώ να απαντώ στο σχόλιο κάθε ξένου ηγέτη».

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις πάντως είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και του ζήτησε η Άγκυρα να παραμείνει επικεντρωμένη στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. «Ο Μάτις ζήτησε να επικεντρωθεί ξανά η προσοχή στην εκστρατεία καταπολέμησης του ΙΚ και να αποφευχθεί η αναδιοργάνωση στη Συρία οποιουδήποτε κομματιού της τρομοκρατικής οργάνωσης» τόνιζε η ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Πηγή