Ιμπραήμ Καραγκιούλ: Ο στενός σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν λέει «τι θα γίνει αν βυθιστεί ελληνικό πολεμικό πλοίο;»

Γεωπολιτική Εθνικά Θέματα

Ο πιο στενός σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν και διευθυντής της φιλοερντογανικής εφημερίδαςYeni Safak Ιμπραήμ Καραγκιούλ απειλεί σήμερα με «βύθιση ελληνικού πολεμικού πλοίου»!

Το επαναλαβμάνουμε ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ δεν είναι απλά ένας αρθρογράφος αλλά κάποιος ο οποίος συνδέεται άμεσα με τον Τούρκο πρόεδρο και σήμερα στο πρωτοσέλιδο της Yeni Safak φιγουράρει σε περίοπτη θέση ο τίτλος «Τι θα συμβεί αν βυθιστεί ένα ελληνικό πλοίο στο Αιγαίο». 

Πρόκειται για ένα άρθρο το οποίο αναφέρεται στην «πιθανότητα» να βυθιστεί ένα πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Μάλιστα τονίζει ο Ιμπραήμ Καραγκιύλ ότι τότε όλες οι χώρες της Ευρώπης θα συμμαχήσουν εναντίον της Τουρκίας. Ο Τούρκος αρθρογράφος εκφράζει τον φόβο του για μια προβοκάτσια (ίσως από γκιουλενιστές) με στόχο να βρεθεί η Τουρκία σε δύσκολη θέση!

Στην ουσία ο Καραγκιούλ κάνει μια σύγκριση με το περιστατικό της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού Su-24 στην Συρία, που στοίχισε την ζωή στον πιλότο Όλεγκ Πεσκόφ και ότι θα μπορούσε αυτό να προκαλέσει μια ελληνοτουρκική κρίση

Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για «χρήση της γλώσσας του πολέμου ενάντια στην Τουρκία από Έλληνες πολιτικούς» και σημειώνει ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου έχει ξεκαθαρίσει πως: «Η Τουρκία έχει τη δύναμη να πολεμήσει σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα».

Φυσικά όλα αυτά δείχνουν την αμηχανία των Τούρκων από την χρήση πυρών προχθές το βράδι από την ελληνική φρουρά της Ρω καθότι δεν ήταν συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους αντιδράσεις.

Έχει ενδιαφέρον πάντως να τονιστούν οι «τέσσερις απειλές» κατά της Τουρκίας όπως τις αναφέρει ο Καραγκιούλ

Νέο σαμποτάρισμα των ρωοτουρκικών σχέσεων (το ερντογανικό καθεστώς ισχυρίζεται ότι το ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε τον Νοέμβριο του 2015 από γκιουλενιστή Τούρκο πιλότο κατόπιν συνεννοήσεων με το ΝΑΤΟ)

Επιθετικές κινήσεις της Γαλλίας στην βόρεια Συρία (αυτό δείχνει ότι η ερντογανική Τουρκία ανεβάζει πολύ ψηλά τους τόνους έναντι της Γαλλίας)

Και μια μεγάλη «καταιγίδα» στο Αιγαίο

Πηγή