Οργή Ερντογάν από την υποβάθμιση της Τουρκίας από την Moody’s: «Υποβαθμίζετε εμάς ενώ οι Έλληνες καταποντίζονται;»!

Γεωπολιτική Ειδήσεις

Στην κατηγορία «σκουπίδια» η πιστοληπτική ικανότητα της τουρκικής οικονομίας

Έξαλλος ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν κατά της Ελλάδας αλλά και του  διεθνούς οίκου αξιολόγησης Moody’s  μετά τη νέα υποβάθμιση της τουρκικής Οικονομίας στην κατηγορία “σκουπίδια”.

Ο Ερντογάν, αναφερόμενος σήμερα στην υποβάθμιση της οικονομίας της χώρας του από τον διεθνή οίκο πιστοληπτικής ικανότητας, Moody’s  εξαπέλυσε μύδρους κατά της… Ελλάδας, ως να είναι η χώρα που να ευθύνεται για την υποβάθμιση αυτή.

«Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά», είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν αμφισβήτησε τα κριτήρια της Moody’s που υποβάθμισε την τουρκική οικονομία κατά μια βαθμίδα, από το Ba1 στο Ba2, στην κατηγορία «σκουπίδια».

Ο Οίκος υποβάθμισε περαιτέρω την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας, επικαλούμενος τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση των οικονομικών και πολιτικών θεσμών της, καθώς και τον αυξημένο κίνδυνο από το διευρυμένο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Επίσης, όπως αναφέρει το Bloomberg, είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος εξωτερικών και γεωπολιτικών κρίσεων.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση κατά της Moddy’s γιατί αναβάθμισε την ελληνική οικονομία!

«Γιατί αναβαθμίσατε την ελληνική οικονομία; Δεν βλέπετε ότι έχουν καταρρεύσει; Με πιο κριτήριο το κάνατε αυτό και την ίδια ώρα επιχειρείτε να βλάψετε τη δίκη μας οικονομία;», αναρωτήθηκε.

Την ίδια ώρα ο τουρκικός Τύπος εντάσσει την Moddy’s στο δίκτυο του… FETO και του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

 «Η έκθεση της Moody’s γράφτηκε στο σπίτι του Φετουλάχ Γκιουλέν» αναφέρουν τουρκικά πρωτοσέλιδα. .

Γνωστός αρθρογράφος έγραψε ότι είναι γνωστή η αγάπη του διεθνούς οίκου στον εχθρό του Ερντογάν για να προσθέσει ότι η προκατάληψη εναντίον του Τούρκου ηγέτη είναι τόσο μεγάλη στην Δύση που επιστρατεύονται ακόμα και διεθνείς οίκοι αξιολόγησης για να τον πλήξουν.

Πηγη