Οργή Ρώσων κατά της «Μεγάλης Αλβανίας» στα Βαλκάνια – Ρωσικός οδοστρωτήρας θα διαλύσει τα σχέδια των Τιράνων – «Θα προστατεύσουμε την Σερβία»

Γεωπολιτική

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση τονώνουν τα νέα επιθετικά σχέδια των Αλβανών για αύξηση των εντάσεων στην περιοχή των Βαλκανίων προωθώντας τον κίνδυνο για νέες συγκρούσεις», δήλωσε ο αναπληρωτής Γραμματέας της Ρωσικής Δούμα, Σεργκέιλ Ζελεζνίακ.

Ο Ρώσος βουλευτής προέβη σε δηλώσεις με αφορμή την πρόταση της υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας για τη δημιουργία μια νατοϊκής ναυτικής βάσης στις αλβανικές ακτές – στην Αδριατική Θάλασσα, αναφέρει δημοσίευμα του himara.gr.

Ο Ζελεζνίακ τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αλβανική πρόταση «είναι μια πλατφόρμα για τον σχηματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου καθώς και η προηγούμενη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για την αναγκαιότητα της ενοποίησης της Αλβανίας με το Κόσοβο, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδίου για τη δημιουργία της λεγόμενης ‘Μεγάλης Αλβανίας’ που θα ελέγχεται από την Ουάσιγκτον».

Υπενθυμίζοντας τα τραγικά μαθήματα της ιστορίας, ο Ζελεζνίακ δήλωσε ότι «η στρατιωτική υποστήριξη, η πολιτική και η διπλωματική, που δίνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το λεγόμενο σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας», κατά μήκος των συνόρων της Ευρώπης, έχει πολλά κοινά με την κατάσταση στην Ευρώπη την παραμονή του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν η Μεγάλη Βρετανία, η κύρια πολιτική διευθέτηση της Ναζιστικής Γερμανίας, κάλεσε ουσιαστικά τον Χίτλερ να πολεμήσει».

Πρόσθεσε:

«Οι συνθήκες υπό τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ ενεργούν σε αντίθεση με όλους τους διεθνείς νόμους, οι επιθέσεις με πυραύλους, είναι μια επικίνδυνη διεθνής πρακτική.

Η Σερβία, η οποία μπορεί να είναι ο προκάτοχος αυτών των επιθέσεων, δεν έχει ισχυρές δυνατότητες να αντέξει και να υπερασπισθεί με επιτυχία την επικράτειά της, συμπεριλαμβανομένου του Κοσσυφοπεδίου.

Αλλά το επίπεδο της στρατιωτικής- τεχνικής συνεργασίας μεταξύ της Σερβίας και της Ρωσίας εντός των χωρών του CSTO (σημ. Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας), θα δημιουργήσει μια αξιόπιστη βάση για τη δημιουργία του δυναμικού της άμυνας της Σερβίας, η οποία θα είναι σε θέση να προστατεύσει αξιόπιστα την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, υπερασπίζοντας τον σερβικό λαό στην περιοχή», δήλωσε ο Ζελεζνίακ.

Oπως έχει αναφέρει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, o Τσάρος της ρωσικής ομοσπονδίας θα βοηθήσει στο ήδη υπάρχον σχέδιο που έχει εκπονηθεί στο Βελιγράδι και το οποίο αναφέρει, σύμφωνα με δεκάδες δηλώσεις Σέρβων αξιωματούχων , ότι η σερβική δημοκρατία της Βοσνίας θα ενωθεί με την Σερβία έχοντας έξοδο στην θάλασσα, ενώ το βόρειο Κόσοβο θα προσκολληθεί στην «μητέρα πατρίδα».

Mε λίγα λόγια, Μ. Αλβαμία εσείς;, Μ. Σερβία εμείς.

Το σχέδιο αυτό έχει αποφασιστεί μεταξύ των Σλάβων ( Ρώσων και Σέρβων) από το 2007 όταν οι ρωσικές υπηρεσίες αύξησαν υπέρμετρα την παρουσία τους στην περιοχή.

Σύμφωνα με έμπειρους ειδικούς αναλυτές , το επόμενο διάστημα θα δούμε πιθανόν στα Βαλκάνια πράγματα και θαύματα και για αυτό οι Αμερικανοί πιέζουν για να βάλουν στο ΝΑΤΟ τους Σκοπιανούς, αλλά ίσως και να τους προλάβουν τα γεγονότα που έχει σχεδιάσει η Μόσχα η οποία έρχεται πλέον σε ευθεία αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, ειδικά για την περιοχή αυτή .

Πηγή