Πρόκληση ανήμερα της Άλωσης της Πόλης από τον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Αυτοδιορίστηκε» διάδοχος του Μωάμεθ του Πορθητή (βίντεο)

Γεωπολιτική

Νέα πρόκληση κατά του Ελληνισμού από τον Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος με αφορμή την  565η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης παρουσίασε προεκλογικό προπαγανδιστικό βίντεο στο οποίο με έντεχνο τρόπο παρομοιάζει τον εαυτό του με τον «Μωάμεθ τον Πορθητή»

Η τουρκική προεδρία έφτιαξε ένα video, 3:49 λεπτών, όπου «ζωντανεύει», όλες τις ιστορικές προσωπικότητες της Τουρκίας και φτάνει μέχρι τον Ερντογάν!

Σήμερα παντού οι Τούρκοι «γιορτάζουν» την Άλωση της Πόλης, αυτή την αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό (αν και η πρώτη Άλωση του 1204 από τους «ομόθρησκους» Δυτικούς ήταν κατά πολύ χειρότερη και σε αυτή οφείλεται και η παρακμή του Ελληνισμού και της Ελληνικής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας)

 

 

Το βίντεο ξεκινά με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και τους στρατιώτες του Μωάμεθ του Πορθητή να σέρνουν τα καράβια στη στεριά.

Στην συνέχεια εμφανίζονται πολλές σημαντικές μορφές της τουρκικής ιστορίας. Ο Σουλτάνος Αμπντουλχαμίντ, ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο Ατνάν Μεντερές, ο Τουργκούτ Οζάλ. Και φυσικά η αυλαία κλείνει με τον ίδιο τον Ερντογάν…

Στόχος του είναι να προσδώσουν στον ίδιο όλα τα χαρακτηριστικά των μεγάλων προσωπικοτήτων των Τούρκων και να παρουσιαστεί ως συνεχιστής τους.

Θέλει όμως να πετύχει και κάτι ακόμα. Να δείξει στους Τούρκους ότι όπως αυτοί «αντιμετώπισαν» στο παρελθόν τους Έλληνες το ίδιο θα κάνει και αυτός…

Περιττό να πούμε ότι το βίντεο το έπαιξε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού

Πηγή