Ρ.Τ. Ερντογάν για Ελλάδα και Κύπρο: «Εξοπλιζόμαστε γιατί έχουμε κακούς γείτονες»!

Γεωπολιτική Εθνικά Θέματα

Ω «κακούς γείτονες» περιέγραψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν Ελλάδα και Κύπρο λέγοντας ότι επειδή περιτριγυριζόμαστε από χώρες επικίνδυνες παράγουμε τα δικά μας όπλα και εξοπλιζόμαστε.

Μάλιστα, ο Τούρκος Πρόεδρος σε ομιλία του, όταν αναφέρθηκε στην εισβολή στην Κύπρο το 1974 τη χαρακτήρισε (όπως είναι διαδεδομένο στην τουρκία) ως «ειρηνευτική επιχείρηση»

«Το 1974 κατά την ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου με την επιχείρηση αποσιώπησης κατέστρεψαν ολόκληρο το σύστημά επικοινωνίας μας. Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν οι δήθεν σύμμαχοί μας. Το κατέστρεψαν. Τι έγινε; Εμείς ιδρύσαμε την ASELSAN», είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην τουρκική αμυντική εταιρεία ηλεκτρονικών.

«Πλέον η ASELSAN έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία που συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς. Αυτοί οι κακοί γείτονες μας έκαναν να αποκτήσουμε περιουσία, μας έκαναν να αποκτήσουμε γνώση και να είμαστε σε θέση πλέον να παράγουμε όπλα», συνέχισε.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στην ΕΕ στρέφοντας τα πυρά του κατά της Ελλάδας.

«Η ΕΕ στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισ. ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα τους βοηθάνε φυσικά με ανταλλάγματα. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη»,ανέφερε.

Κλιμάκωση προαναγγέλλει ο τουρκικός Τύπος

Στο μεταξύ με ένα πρωτοσέλιδο όπου πρακτικά προαναγγέλλει τουρκικό ναυτικό αποκλεισμό των περιοχών όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν ελληνικές ασκήσεις η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hürriıyet και με τίτλο «Έρχεται μεγάλη πολεμική κρίση στο Αιγαίο» αναφέρει πως η η Τουρκία δεν θα αφήσει αναπάντητες τις ελληνικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την Hürriıyet, η Ελλάδα έχει κλείσει για να πραγματοποιήσει δικές της ασκήσεις πολλά κομβικά (για την Τουρκία) σημεία στο Αιγαίο, με προφανή την πρόθεση να την αποκλείσει από την ελεύθερη διέλευση των πλοίων της στην περιοχή!

Όπως αναφέρεται το γεγονός αυτό η Τουρκία δεν μπορεί να το αποδεχτεί και θα αντιδράσει δυναμικά.

Η αντίδραση αυτή περιγράφεται ως αποστολή τουρκικών πολεμικών σκαφών στις περιοχές όπου υπάρχουν οι ελληνικές ΝΟΤΑΜ αγνοώντας τις δεσμευμένες περιοχές  για να  διασπάσουν με δυναμικό τρόπο τον ελληνικό ναυτικό αποκλεισμό της Τουρκίας!

Ήδη πάντως η Άγκυρα δείχνει ιδιαίτερα εκνευρισμένη με την διεθνή αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος» την οποία έχει κατατάξει ανάμεσα στις «ελληνικές προκλήσεις» και η οποία διεξάγεται με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, Βρετανίας, Ιταλία, ΗΑΕ και Κύπρου.

Εκτός όμως από το Αιγαίο άλλη τουρκική εφημερίδα η Vatan, αναφέρει ότι η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση στον Έβρο, με στόχο να δημιουργήσει προβοκάτσια σε βάρος της τουρκικής πλευράς.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά κατευθυνόμενα δημοσιεύματα , προσπαθεί να πάρει την… ρεβάνς από την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν σύμφωνα με τους Τούρκους, σε τουρκικό έδαφος.

Μέχρι στιγμής πάντως στο ανατολικό Αιγαίο δεν έχει υπάρξει καμία τουρκική δραστηριότητα ενώ όπως εχθές έτσι και σήμερα οι Τούρκοι περιορίστηκαν στις γνωστές «κορώνες» τους με την τουρκική Αεροπορία να σημειώνει μηδενική δραστηριότητα…

Πηγή