«Τα Χρήματα Που Δίνουμε Για Τουρκικά Προϊόντα Επιστρέφουν Ως Σφαίρες Εναντίον Μας»

Γεωπολιτική Εθνικά Θέματα

Κάθε τουρκικό προϊόν που αγοράζεται είναι μια σφαίρα κατά των Κούρδων

Η παρεμπόδιση τουριστών να πάνε στην Τουρκία και το μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων, πρέπει να ιδωθεί ως μια μέθοδος αγώνα. Κανείς και καμία κοινωνία δεν πρέπει να γίνει χρηματοδότης των σφαγών του τουρκικού κράτους. Δεν πρέπει να βάφει τα χέρια του με κουρδικό αίμα.

Το τουρκικό κράτος ξεχωρίζει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων για τις δαπάνες του πολέμου. Και δεν είναι μόνο τα επισήμως αναφερόμενα ποσά από τον προϋπολογισμό, αλλά υπάρχουν και τα μυστικά κονδύλια, που πάνε στον πόλεμο κατά του κουρδικού λαού. Από πού λοιπόν προέρχεται το νερό για αυτόν τον μύλο; Από πού προέρχονται τόσοι πόροι;

Τα βασικά έσοδα της Τουρκίας είναι ο τουρισμός, οι υπηρεσίες υγείας προς αυτούς που έρχονται από το εξωτερικό, η αποικιοποίηση της περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν και το ζεστό χρήμα από χώρες όπως το Κατάρ. Η Τουρκία ιδιαίτερα τα τελευταία 15 χρόνια, παίρνει περισσότερα από το 75% των εσόδων από το πετρέλαιο του ιρακινού Κουρδιστάν. Επίσης κερδίζει και από τον αγωγό.

Η απάντηση στο ερώτημα γιατί η Τουρκία με τόσα πολεμικά έξοδα και χρήματα που δίνει στους οπαδούς του ΑΚΡ δεν μπαίνει σε οικονομική κρίση, βρίσκεται ακριβώς στην αποικιοποίηση του ιρακινού Κουρδιστάν. Κατά την διάρκεια του δημοψηφίσματος στο Β.Ιράκ και κατά την κρίση για το Κερκούκ, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε απειλήσει πως ¨θα κλείσει την συνοριακή πύλη και θα τους άφηνε να πεινάσουν¨. Αλλά την συνοριακή πύλη του Χάμπουρ δεν την έκλεισε.

Διότι την μέρα που θα έκοβε τις οικονομικές σχέσεις με το ιρακινό Κουρδιστάν, η Τουρκία θα έμπαινε σε οικονομική κρίση, η ίδια θα πεινούσε. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομίας, απέναντι σε αυτούς που έλεγαν να εφαρμοστεί εμπάργκο, είχε απαντήσει πως κάτι τέτοιο δεν ήταν και τόσο εύκολο και πως δεν θα έκαμνε τέτοιο βήμα. Στις οικονομικές σχέσεις εκεί δεν υπήρξε καμία αλλαγή….. Το ιρακινό Κουρδιστάν είναι για την Τουρκία η κότα που κάνει χρυσά αυγά.

Έτσι εμφανίζεται απέναντι μας η κουρδική τραγωδία. Το τουρκικό κράτος με αυτά που κερδίζει από το ιρακινό Κουρδιστάν, διεξάγει τον πόλεμο γενοκτονίας κατά των Κούρδων. Μέσω των κουρδικών δυνατοτήτων, προσπαθεί να αποτελειώσει τους Κούρδους. Το ιρακινό Κουρδιστάν δεν παράγει τίποτε, όλα τα αγοράζει από την Τουρκία. Αγοράζοντας τα τουρκικά προϊόντα καθίσταται χρηματοδότης του μίσους κατά των Κούρδων.

Η απόφαση για μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων είναι μια ωραία απόφαση. Μπορεί να αγοράζουμε μια αθώα συσκευή, αλλά τα χρήματα που δίνουμε συμβάλλουν στην τουρκική οικονομία. Και έτσι επιστρέφουν σαν σφαίρες, οβίδες και σφαγές κατά των Κούρδων. Από αυτήν την σκοπιά αυτοί που παίρνουν πολιτικές αποφάσεις, οι διοικούντες, ακόμη και αν δεν διακόψουν τις σχέσεις με το τουρκικό κράτος, μποϊκοτάροντας τα τουρκικά προϊόντα και μη πηγαίνοντας στην Τουρκία, μπορούν να σταματήσουν τους πόρους που χρηματοδοτούν την τουρκική οικονομία.

Δεν πρέπει να πάνε τουρίστες στην Τουρκία. Οι τουρίστες δεν αφήνουν ευρώ, δολάρια, ρούβλια, στερλίνες ή δηνάρια, αλλά αφήνουν οβίδες και σφαίρες. Στηρίζουν ουσιαστικά το τουρκικό κράτος για ν κάνει κι άλλες σφαγές. Έτσι οι τουρίστες γίνονται μέρος του πολέμου. Συμπαρατάσσονται με τον φασισμό των ΑΚΡ-ΜΗΡ στις σφαγές των Κούρδων. Κατά κάποιο τρόπο καθίστανται τμήματα ου τουρκικού στρατού. Μπορεί να μην φοράει στρατιωτική φόρμα αλλά παίρνει μέρος σαν να είναι στρατιώτης. Από αυτή την σκοπιά κάθε τουρίστας που πάει στην Τουρκία πρέπει να γνωρίζει πως αυτή είναι η θέση του. Φέτος δεν πρέπει να πάνε τουρίστες στην Τουρκία. Μέχρι να τερματισθεί ο βρώμικος πόλεμος κατά των Κούρδων κανείς δεν πρέπει να ταξιδέψει στην Τουρκία.

Πηγή