Αιχμαλωσία δύο Ελλήνων στρατιωτικών: Τους κρατούν ομήρους – Ανέβαλαν τη δίκη

Ειδήσεις

H Τουρκία κρατάει ομήρους τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς όπως από χθες το βράδυ είχε αποκαλύψει ότι θα συνέβαινε, το pronews.gr.

Συγκεκριμένα με τίτλο «Οριστικό: Δεν πρόκειται να απελευθερωθούν αύριο οι δύο Έλληνες αιχμάλωτοι των Τούρκων» γράφαμε για την αποτυχία της διαμεσολαβητικής προσπάθειας ξένου κράτους και αναφέραμε επί λέξει:

«Τώρα θα τους ασκηθεί ποινική δίωξη για κατασκοπεία, θα καταδικαστούν σε ποινή φυλάκισης μη εξαγοράσιμη ή θα αναβληθεί η εκδίκαση για “κάποια στιγμή στο μέλλον”. Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν θα απελευθερωθούν αύριο και ουδείς γνωρίζει πότε θα συμβεί αυτό»

Οι δύο στρατιωτικοί επρόκειτο να δικαστούν σήμερα στην Ανδριανούπολη, κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι γονείς και συγγενείς τους έχουν ήδη φτάσει εκεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά το ότι δεν θα γίνει σήμερα η δίκη, χωρίς να διευκρινίζονται οι λόγοι της αναβολής, οι δικηγόροι των Ελλήνων θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης της προφυλάκισής τους.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν προσήλθαν καν στο δικαστήριο και οι γονείς τους ζήτησαν άδεια να τους επισκεφθούν στις φυλακές.

Το αίτημα των γονιών έγινε δεκτό και αναμένεται εντός της ημέρας να επισκεφθούν τις φυλακές για να δουν τα παιδιά τους. 

Οι συνήγοροι των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, που διορίστηκαν από το ελληνικό προξενείο, θα καταθέσουν έφεση αύριο για την κράτησή τους, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτών και την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Το αίτημα της υπεράσπισης θα εξεταστεί σήμερα ή αύριο αν και υπάρχει το νομικό περιθώριο της μιας εβδομάδας. Αφού εξεταστεί το αίτημα θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Οι δύο Ελληνες θα παραμείνουν όμηροι στη Τουρκία, άγνωστο για πόσο….

Πλέον η κυβέρνηση, που επιχείρησε να πείσει τον ελληνικό λαό δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι «Είναι τυπικό το θέμα και θα επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα» είναι απόλυτα εκτεθειμένη.

Και χειρότερα φυσικά, εκτεθειμένο είναι το ΓΕΣ.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής έχει προσωπικές ευθύνες για την αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών, καθώς η διαταγή της αυξημένης επιφυλακής, ουδέποτε έφτασε στις Καστανιές του Εβρου..

Πηγή