Οι Τούρκοι Έβαλαν Πωλητήριο Σε Αρχαία Ελληνική Πόλη Της Μικράς Ασίας!.

Να δούμε τι άλλο έχουμε να περιμένουμε από τους «φίλους» και γείτονες Τούρκους. Αυτήν την φορά η εφημερίδα Daily Sabah αναφέρει ότι μία αρχαία ελληνική πόλη ηλικίας 2.500 ετών πρόκειται να πωληθεί στην τιμή των 8 εκατομμυρίων δολαρίων και κάτι ψιλά.
Πρόκειται για την αρχαία Βαργυλία που βρίσκεται νότια των Μούγλων σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Αλικαρνασσό μεταξύ Ιασού και Μύνδου στις ακτές της Καρίας.
Στην πόλη υπάρχουν ναός, αμφιθέατρο, λουτρά ρωμαϊκής εποχής καθώς και νεκρόπολη της βυζαντινής περιόδου.
Στην πόλη που η οποία να σημειώσουμε ανήκει σε ιδιώτες δεν έχει γίνει καμία ανασκαφή από το τουρκικό κράτος και έχει λεηλατηθεί από κυνηγούς αρχαιολογικών θησαυρών.
Άλλη μία απόδειξη για το πόσο σέβεται το τουρκικό κράτος την πολιτιστική κληρονομιά των εδαφών που κατέχει, εδάφη που σε αυτά κάποιοι άλλοι κάποτε μεγαλούργησαν. Οι ιδιοκτήτες που πωλούν την πόλη θέλουν το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού (ποιου Πολιτισμού) να ανταλλάξει την γη ή να την εκποιήσει.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι στην περιοχή των Μούγλων υπάρχουν 192 αρχαιολογικοί χώροι και μόνον οι 22 έχουν μπει κάτω από την προστασία του τουρκικού κράτους. Αφού λοιπόν οι Τούρκοι δεν ενδιαφέρονται και δεν σέβονται την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά μήπως θα έπρεπε να αγοράσει την αρχαία Βαργυλία το ελληνικό κράτος, έστω μέσω κάποιων ιδιωτών; Αλλά μήπως το δικό μας κράτος σέβεται την κληρονομιά μας.

Πηγή