Πάτρα: Χωρίς στέγη 140 φοιτητές του Πανεπιστημίου που διαμένουν σε ξενοδοχεία!

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης δεν έχει πληρώσει εδώ και ένα χρόνο

140 φοιτητές της φοιτητικής εστίας που όμως ελλείψει δωματίων στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας, διαμένουν στα ξενοδοχεία «Δελφίνι» και στο «Άδωνις», κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο.

Σύμφωνα με όσα τους ανακοίνωσε η διεύθυνση των ξενοδοχείων θα πρέπει έως τις 31 Ιανουαρίου να φύγουν από τα δωμάτια τους, αφού οι επιχειρήσεις τους δεν έχουν πληρωθεί εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Η συμφωνία μίσθωσης των ξενοδοχείων ήταν με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, με τον φορέα δηλαδή, που είναι υπεύθυνος για τις φοιτητικές εστίες των Πανεπιστημίων που ως γνωστόν αντιμετωπίζουν δεκάδες προβλήματα.

Πριν από ένα μήνα περίπου, το εστιατόριο της Φοιτητικής Εστίας της Πάτρας είχε ξεμείνει από τρόφιμα, ενώ οι φοιτητές διέμεναν στα δωμάτια τους, χωρίς να έχουν ζεστό νερό.

Πλέον οι 140 φοιτητές που διαμένουν στα δωμάτια των ξενοδοχείων, καθώς δεν χωρούν όλοι στο κτίριο της εστίας, κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο μεσούσης της χρονιάς, αν το ίδρυμα δεν παρέμβει. Αν, δηλαδή, δεν πληρώσει στα ξενοδοχεία τα χρήματα που δικαιούνται βάση της συμφωνίας που έχουν υπογράψει.

Πηγή

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.