Σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν για τους Έλληνες: «Είστε μύγες και εμείς γίγαντες – Θα σας διαλύσουμε»

Γεωπολιτική Ειδήσεις

O άνθρωπος ο οποίος μαζί με τον Ιμπραχίμ Καραγκιούλ εκπροσωπούν τον Ρ.Τ.Ερντογάν ως οι πιο στενοί του σύμβουλοι, ο Γιγκίτ Μπουλούτ προχώρησε σε άκρως προσβλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας χαρακτηρίζοντάς την ως «μύγα» και την Τουρκία ως «γίγαντα»

Βλέπει Αμερικανούς πίσω από την ένταση στα Ίμια και όχι τους συμπατριώτες του τους οποίους ο ίδιος μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο κατευθύνει. 

«Οι Αμερικανοί βάζουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία. Κάντε, το και οι συνέπειες θα είναι τρομερές», απείλησε ο σύμβουλος του Ερντογάν

Ο Μπουλούτ ο οποίος συνηθίζει να κάνει εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας, με πρόσφατες τις απειλές που εκστόμισε εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου περί «σπασίματος των χεριών και των ποδαριών τους» είπε μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Τουρκίας, TRT:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να βάλουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία την ώρα που ο στρατός της χώρας απασχολείται στις επιχειρήσεις στην Συρία. Αλλά, η απάντηση της Τουρκίας θα είναι πιο σκληρή».

Ο ανώτατος σύμβουλος του Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, προχώρησε και παραπέρα λέγοντας ότι είναι σαν μια μύγα να τα βάζει με έναν γίγαντα και προειδοποίησε την Ελλάδα ότι οι συνέπειες που θα υποστεί θα είναι τρομερές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιγκίτ Μπουλούτ είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα πάλι στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ότι: «Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο».

Τι προκύπτει από ολα αυτά; Ότι οι Τούρκοι είναι πλέον βέβαιοι για την μη αντίδραση της Αθήνας σε οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση στα πλαίσια του «ειρήνη υμίν» που εφαρμόζει η κυβέρνηση και εν γένει όλη η ελληνική κοινωνία.

Ξέρουν ότι μπορούν να προσβάλλουν ατιμώρητα και να προκαλούν επίσης ατιμώρητα. Θα περιμένουμε και χειρότερα περιστατικά από το προχθεσινό.