2.024 νεκροί από τροχαία στην Κρήτη τα τελευταία 22 χρόνια – Δείτε το βίντεο της Αρχιεπισκοπής

Κρήτη

Αυτό είναι το βίντεο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης που με σκληρές εικόνες προσπαθεί να ταρακουνήσει τους πολίτες. Πριν από λίγο καιρό το έδωσε στη δημοσιότητα παραμένει όμως μετά τα τελευταία γεγονότα επίκαιρο όσο ποτέ. Στο βίντεο οι οδηγοί δύο αυτοκινήτων που συγκρούστηκαν μεταξύ τους, είναι βαριά τραυματισμένοι και το ΕΚΑΒ σπεύσει στο σημείο για να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ένας να έτρεχε υπερβολικά.

Κάτι που είναι συνηθισμένο στους κακούς δρόμους της Κρήτης και όταν συνδυάζεται και με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τον οδηγό είναι ένας θανατηφόρος συνδυασμός.

Τα στατιστικά στοιχεία για τα θανατηφόρα ατυχήματα σοκάρουν. Δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. Από το 1996 μέχρι τις αρχές του 2018 από τη ζωή έφυγαν 2.0 24 συνάνθρωποι μας. Κατά μέσο όρο κάθε χρόνο σκοτώθηκαν σε αυτά τα 22 χρόνια 92 άτομα τον χρόνο. Μέσα σε 22 χρόνια εξαφανίστηκε μία κωμόπολη χάθηκε αφήνοντας τουλάχιστον τους διπλάσιους κατοίκους της ντυμένους στα μαύρα.

Η τοπική κοινωνία μετά το σοκ του χαμού τριών νέων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους με σκάφος στα Σφακιά, δέχτηκε και ένα δεύτερο χτύπημα σε λίγες μέρες όταν άκουσε για το τροχαίο με εγκατάλειψη κοντά στο κέντρο των Χανίων. Θύμα ο 57χρονος Κώστας Τζωρτζάκης, πατέρας πέντε παιδιών. Εκείνος επέβαινε σε ποδήλατο και ο/η οδηγός που τον χτύπησε σε αυτοκίνητο. Ο 57χρονος κατέληξε από τα τραύματα του και το άτομο που οδηγούσε πιθανότατα να ταξίδεψε για το εξωτερικό, όπου είναι και η μόνιμη κατοικία του.

Για το τμήμα τροχαίας Χανίων αλλά και για ολόκληρη την τοπική κοινωνία είναι ζήτημα ηθικής να βρεθεί ο υπαίτιος του τροχαίου. Η δικογραφία σε βάρος του σχηματίζεται για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου με εγκατάλειψη και θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ενώ θα ενημερωθούν και οι αρχές της χώρας στην οποία ταξίδεψε, άραγε πιστεύοντας ότι όλο αυτό θα μείνει πίσω και θα ξεχαστεί…;