Ανθρώπινες τραγωδίες εκτυλίσσονται στην Κρήτη και παραμένουν άγνωστες- Νεκροί με ταυτότητα μυστήριο.

Ειδήσεις Κρήτη Τοπική Επικαιρότητα

Πέθαναν, αλλά η ταυτότητά τους παραμένει… μυστήριο

Από 6 μέρες έως 6 μήνες μένουν στα αζήτητα νεκροί.

Ανθρώπινες τραγωδίες εκτυλίσσονται στην Κρήτη και παραμένουν άγνωστες- Νεκροί με ταυτότητα μυστήριο.

Μικρές και μεγάλες ανθρώπινες τραγωδίες εκτυλίσσονται στην Κρήτη συχνά χωρίς να γίνουν οι ειδήσεις γνωστές στην κοινή γνώμη και οι υποθέσεις να δουν το φως της δημοσιότητας. Το θέμα με τον άνδρα που σκοτώθηκε μετά από παράσυρση ΙΧ στα Χανιά αλλά η ταυτότητά του παραμένει εδώ και 6 μέρες άγνωστη, προκαλεί θλίψη αν και δεν είναι το μόνο περιστατικό που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ.Μπελιβάνη από το Σάββατο οι προσπάθειες της Τροχαίας να αναζητηθούν συγγενείς του δεν έχουν αποδώσει και εικάζεται ότι είναι αλλοδαπός. Έτσι θα γίνει η νεκροτομή γιατί πρέπει σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία να δηλωθεί ο θάνατος καθώς διαφορετικά ακολουθεί μια χρονοβόρα διαδικασία έως την ταφή. Όπως σημειώνει ο ιατροδικαστής μιλώντας στο neakriti.gr «μόνο η ηλικία μπορεί να οριστεί από την νεκροτομή κι αυτή κατά προσέγγιση. Έαν υπήρχαν υποψίες για την ταυτότητα του άνδρα θα μπορούσε να υπάρξει oδοντόγραμμα καιdnα. Πάντως πάντα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παρατείνουμε το χρόνο αναμονής μήπως εμφανιστεί ένα συγγενικό πρόσωπο».

Πνίγηκε αλλά δεν τον αναζήτησε κανείς

Ακόμη κι αν οι τραγικές ιστορίες ανθρώπων χωρίς ταυτότητα που δεν αναζητήθηκαν από κανέναν αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές των Κρητικών, δεν αποτελούν ασυνήθιστο φαινόμενο. Μάλιστα όπως αναφέρει ο κ. Μπελιβάνης «μια από τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις ήταν αυτή του Γερμανού που πνίγηκε το καλοκαίρι στον Πλακιά. Κανείς δεν τον αναζήτησε ποτέ και παρέμεινε άγνωστος, ενώ τελικά προχώρησε η διαδικασία ταφής».

Έμεινε 6 μήνες “στα αζήτητα”

Ο ιατροδικαστής θυμήθηκε ακόμη ένα από τα πρώτα περιστατικά που βίωσε στη σταδιοδρομία του. Έναν νεκρό άνδρα στην Κρήτη ο οποίος αρχικά θεωρήθηκε Βέλγος και για 6 μήνες παρέμενε «στα αζήτητα». Ποτέ δεν αναζητήθηκε από οικείους του και ετάφη μετά από αρκετό καιρό. Ένα χρόνο μετά ήρθε όμως το επίσημο έγγραφο από το Βέλγιο με το οποίο ενημέρωναν τις αρχές στην Κρήτη  ότι δεν υπήρξε ποτέ αυτό το πρόσωπο, αφού δεν αναζητείτο ποτέ Βέλγος στο νησί μας. Έτσι δεν δόθηκε ποτέ λύση στη μυστήριο της σορού…

Πηγή