Ακτινογραφία των top καταζητούμενων της Κύπρου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Κύπρος

Οπλισμένοι και επικίνδυνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι διαβόητοι εγκληματίες για σωρεία αδικημάτων. Ανάμεσά τους και οι καταζητούμενοι για την γκανγκστερική απόπειρα δολοφονίας κατά δυο αστυνομικών.

Πρόκειται για άτομα που εμπλέκονται τόσο σε στυγερές δολοφονίες όσο και σε ένοπλες ληστείες και που δεν κατάφεραν μέχρι σήμερα να εντοπιστούν. Μερικοί εξ αυτών φιγουράρουν και στις λίστες της Interpol και της Europol.

Ηλίας Μούζος / X.Kαλογερίδης που καταζητούνται για την απόπειρα φόνου κατά αστυνομικών 

Η Αστυνομία καταζητεί τον Ηλία Μούζο, 38 ετών, εναντίον του οποίου εκκρεμεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας για φόνο, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και ρίψης πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή, που διαπράχθηκε στις 5 Μαΐου 2018, στη Λεμεσό.

Η Αστυνομία καταζητεί τον Χαράλαμπο Καλογερίδη, 33 ετών, κάτοχο ελληνικού διαβατηρίου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την πιο πάνω διερευνώμενη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στο Νοσοκομείο Λευκωσίας θα διεξαχθεί η διαδικασία προσωποκράτησης των δυο άλλων συλληφθέντων για την υπόθεση.

14/04/2010 – Giorgi Titvinitze

Η Αστυνομία αναζητεί τον Giorgi Titvinitze, 20 ετών, από τη Γεωργία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης που διαπράχθηκε στις 11/4/10 στη Λεμεσό. Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με τo ΤΑΕ Λεμεσού ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον αριθμό 1460.

01/07/2010 – Metsos Christopher Robert

Η Αστυνομία καταζητεί τον METSOS CHRISTOPHER ROBERT, 54χρονών, κάτοχο καναδικού διαβατηρίου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ανυπακοής σε νόμιμες διαταγές, αδίκημα που διαπράχθηκε στις 30/6/10 στη Λάρνακα. Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του πιο πάνω προσώπου, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λάρνακας ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό τηλεφώνου 1460.

14/11/2012 – SAMARAKOON GEDARADON Pradeep Stenley

Στις 16/11/04 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι 50χρονη από χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου, γύρω στις 10.30μ.μ., αντιλήφθηκε έναν άντρα ασιατικής καταγωγής να κρύβεται στο υπνοδωμάτιό της. Ακολούθως αυτός της επιτέθηκε και τη βίασε.

14/11/2012 – PALLE GEDARA Piyadasa

Το αναζητούμενο πρόσωπο, στις 04/05/2011, ενώ βρισκόταν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 28/07/2008, εισήλθε παράνομα σε κατοικία στην Επισκοπή Λεμεσού και αποπειράθηκε να σκοτώσει κοπέλα ομοεθνή της.

14/11/2012 – FIKRI Emin

Αναζητείται από την Αστυνομία για την πιο κάτω υπόθεση. Στις 15/01/2005, τρία πρόσωπα απήχθησαν από το σπίτι τους στη Λευκωσία και στη συνέχεια, κατά την ίδια ημέρα, βρέθηκαν δολοφονημένοι στον δρόμο Λευκωσίας-Λάρνακας. Από τα τεκμήρια που περισυνελέγησαν από τη σκηνή, συνδέθηκε με την εν λόγω υπόθεση.

14/11/2012 – CAVGA Mustafa (MUSTAFA Mustafa)

Αναζητείται από την Αστυνομία για την πιο κάτω υπόθεση. Στις 15/01/2005, τρία πρόσωπα απήχθησαν από το σπίτι τους στη Λευκωσία και στη συνέχεια, κατά την ίδια ημέρα, βρέθηκαν δολοφονημένοι στον δρόμο Λευκωσίας-Λάρνακας. Από τα τεκμήρια που περισυνελέγησαν από τη σκηνή, συνδέθηκε με την εν λόγω υπόθεση.

14/11/2012 – ABDALKREM AL HAMID Mohamad

Στις 27/6/2008, τρεις κουκουλοφόροι εισήλθαν στην Τράπεζα Κύπρου στη Χλώρακα και με την απειλή πιστολιών και μαχαιριού απέσπασαν από την Τράπεζα το συνολικό ποσό των 35,170 ευρώ και 1,210 στερλινών. Ακολούθως εγκατέλειψαν τη σκηνή με σαλούν αυτοκίνητο. Κατά την ίδια ημέρα, πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία έκανε λόγο για έναν Ιορδανό που κρυβόταν σε υπόγειο χώρο. Αυτός συνελήφθη και στην έρευνα που του έγινε βρέθηκε στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 6,800 ευρώ. Ανακρινόμενος για την προέλευση του ποσού, αυτός ανέφερε ότι είναι μέρος του ποσού που κλάπηκε από την Τράπεζα προηγουμένως και κατονόμασε τον MOHAMMAD ABDALKREM AL HAMID ως ένα από τους συνεργάτες του.

14/11/2012 – Νετζατί Παναγιώτης

Στις 14 Οκτωβρίου του 2007, ο Νετζατί μαζί με τον Οδυσσέα Καλανίδη απέδρασαν από τις Κεντρικές φυλακές στη Λευκωσία. Στις 7 Αυγούστου του 2007, ο Νετζατί βρέθηκε ένοχος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για φόνο εκ προμελέτης, βιασμό και απαγωγή, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 17 Aυγούστου του 2006 στην Αγία Νάπα. Στις 14 Οκτωβρίου του 2007 εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψής του για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και για απόδραση από νόμιμη κράτηση.

05/06/2015 – Emamali Esmaeil Zadeh Ghader

Ο Emamali Esmaeil Zadeh Ghader,(ημερ. γέννησης 05/05/1975) από το Ιράν, καταζητείται από την Αστυνομία προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με επτά διερευνώμενες υποθέσεις: Συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ληστειών, διάρρηξης και κλοπής, καθώς και τραυματισμού. Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460. Οι υποθέσεις διερευνώνται από τα Τ.Α.Ε. Λεμεσού, Λευκωσίας, Πάφου και Λάρνακας.

25/10/2016 – Aleks BURRELI

Η Αστυνομία καταζητεί τον Aleks BURRELI, ηλικίας 48 ετών, από την Αλβανία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση δολοφονίας τριών προσώπων και τραυματισμού άλλων δύο, τη νύχτα της 23ης Ιουνίου του 2016 στην Αγία Νάπα. Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Αρχηγείου ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

Οι καταζητούμενοι των τελευταίων μηνών 

Δυο για κλοπές 

Η Αστυνομία Κύπρου εξακολουθεί να καταζητεί τον Givi Kutchasvili, 27 ετών, από τη Γεωργία και τον Zurab Usupyan  41 ετών, από τη Γεωργία, εναντίον των οποίων διερευνάται υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, που διαπράχθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 2018 στη Λεμεσό.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους, να επικοινωνήσει άμεσα με το ΤΑΕ Λεμεσού στο τηλέφωνο 25805057 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Ο Σαρίδης που καταζητείτο με τον Καλογερίδη

Μαζί με τον Χαράλαμπο Καλογερίδη καταζητείτο και ο Χάρης Σαρίδης, 34 χρόνων, σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ένοπλης ληστείας, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, κλοπής μοτοσικλέτας και κλοπής αυτοκινήτου, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 24/12/2017 και 7/3/2018 στη Λεμεσό.

Ο διαβόητος καταζητούμενος της Λάρνακας

Ένοπλη καταδίωξη σημειώθηκε προ δεκαπενθήμερου στη Λάρνακα, αναφορικά με τον εντοπισμό Ιρακινού, εναντίον του οποίου διερευνώνται υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 7 – 20 Απριλίου 2018 στην επαρχία Λάρνακας.

Πρόκειται για τον Mohammed Hussein, 28 ετών.

Πηγή