Επίθεση σε τρεις δημοσιογράφους στα κατεχόμενα

Κύπρος

Στην επίθεση εναντίον τριών γυναικών δημοσιογράφων αναφέρονται τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων, ενώ δημοσίευμα στην ηλεκτρονική «Κίπρις Πόστασι» αναφέρει ότι ο ύποπτος για τις επιθέσεις έχει συλληφθεί και ότι ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν καταδίκασε, σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, την επίθεση.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο ύποπτος βρισκόταν έξω από το «επαρχιακό δικαστήριο» κατεχόμενης Αμμοχώστου, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε η αδελφή του για υπόθεση ναρκωτικών. Οι δημοσιογράφοι – ανταποκριτές της «Κίπρις Πόστασι» Ναντιρέ Μπαχαντί, του δημοσιογραφικού ομίλου «Κίπρις», η Σεντέφ Μποσμάκ και η ελεύθερη επαγγελματίας Γκαμζέ Πιρ Μπαϊκούρ δέχτηκαν επίθεση από τον αδελφό της ύποπτης και απειλές, όταν οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να φωτογραφίσουν την Ντενίζ Ντογάν να εισέρχεται στο «δικαστήριο».

Ο επιτιθέμενος προσπάθησε να αρπάξει τις φωτογραφικές μηχανές από τα χέρια των δημοσιογράφων, φωνάζοντας «τι προσπαθείτε να φωτογραφίζετε βρε;» και επιτέθηκε εναντίον τους.

«Αστυνομικοί» που βρίσκονταν στον χώρο προσπάθησαν να ηρεμήσουν τον ύποπτο, ο οποίος συνέχισε να επιτίθεται στις δημοσιογράφους και τελικά τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι», η επίθεση κατά των δημοσιογράφων προκάλεσε αντιδράσεις στα κατεχόμενα, ενώ ο «πρωθυπουργός» Ερχιουρμάν έχει μιλήσει τηλεφωνικώς με τις δημοσιογράφους.

Σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο κ. Ερχιουρμάν καταδίκασε την επίθεση, αναφέροντας ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, είναι καλά στην υγεία τους και ενημερώθηκε ότι ήδη η «αστυνομία» έχει προβεί στη σύλληψη του υπόπτου, ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον «δικαστηρίου», ενώ ευχήθηκε περαστικά στα θύματα.

Εξάλλου, το περιστατικό έχουν καταδικάσει με ανακοινώσεις τους και η τ/κ Ένωση Δημοσιογράφων, αλλά και η συντεχνία Τ/κ δημοσιογράφων, Basın-Sen.

Πηγή: ΚΥΠΕ