Η Λάρνακα ανάμεσα στους top 5 δημοφιλείς προορισμούς

Κύπρος
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η Λάρνακα κατατάσσεται ανάμεσα στους 5 πιο δημοφιλής προορισμούς της Ευρώπης για τους Βρετανούς τουρίστες.

Μια δημοφιλείς ταξιδιωτική ιστοσελίδα ανέλυσε τις αναζητήσεις που έκαναν οι Βρετανοί για διακοπές πέρα ​​από την ήπειρο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και ανακάλυψαν ότι η ζήτηση για ταξίδια στο Ναϊρόμπι αυξήθηκε κατά 156% και στη Μομπάσα στις ακτές της Κένυας κατά 181%.

Οι τρεις πιο δημοφιλείς μη ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους Βρετανούς είναι η Νέα Υόρκη, στη συνέχεια το Ορλάντο και στην τρίτη θέση το Colombo στη Σρι Λάνκα, με την τουριστική άνθηση να συνεχίζεται μετά από δεκαετίες εμφυλίου πολέμου.

Όταν πρόκειται για την Ευρώπη, οι δύο μεγαλύτερες τάσεις για το φετινό καλοκαίρι είναι η αναβίωση της Τουρκίας και η αυξανόμενη δημοτικότητα της Ανατολικής Ευρώπης.

Ειδικότερα, και όσον αφορά τους Ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι Βρετανοί τουρίστες επιλέγουν πρώτα την Ισπανική πόλη Αλικάντε, μετά την επίσης Ισπανική πόλη Μάλαγα, ακολουθεί η πορτογαλική πόλη Φάρο. Στην τέταρτη θέση επιλογής των Βρετανών κατατάσσεται η Βαρκελώνη και στην πέμπτη θέση η Λάρνακα.

Πηγή