Σάλος στα τ/κ ΜΜΕ με την παιδοκτόνο: «Κρεμάστε την»

Κύπρος

Το έγκλημα με την παιδοκτόνο μητέρα και το οικογενειακό δράμα που σφραγίστηκε με τις δύο κηδείες, του 7χρονου παιδιού και του 64χρονου παππού, που έγιναν χωριστά χθες, πρωταγωνιστούν στις 5 τουρκοκυπριακές εφημερίδες σήμερα. Οι αντιδράσεις και τα σχόλια κυριαρχούν στον Τύπο από ειδικούς και γιατρούς για το πώς η μητέρα έφτασε σε αυτό το σημείο, αλλά και για τον αντίκτυπο του εγκλήματος στην κοινωνία.

Εξάλλου, η παιδοκτόνος, η οποία προσήλθε στο λεγόμενο Δικαστήριο χθες το πρωί, φέρεται να μαχαίρωσε επανειλημμένα τον ανήλικο γιο της στο στήθος.

Να θυμίσουμε ότι το ανήλικο κι ο παππούς του κηδεύτηκαν χθες σε χωριστές κηδείες.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Δεν μπορέσαμε να τον προστατεύσουμε», γράφει ότι ο μικρός Ερτζιάν, που ίσως η τελευταία λέξη που φώναξε ήταν «μητέρα», κηδεύτηκε χθες στο Τρίκωμο σε μια θλιβερή τελετή. Γράφει, επίσης, ότι μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος, εντύπωση έχουν προκαλέσει οι εκφράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον της δολοφόνου μητέρας, ενώ κάποιοι έγραψαν «Κρεμάστε την». Αλλού αναφέρεται σε ανακοίνωση της κίνησης «Ανεξάρτητος δρόμος», που ζητεί εξηγήσεις για την αποφυλάκιση υπό όρους όσων καταδικάστηκαν για τα επεισόδια στις 22 Ιανουαρίου.

Η «Χακίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Τραύμα στην κοινωνία», γράφει ότι το στυγερό έγκλημα έχει προκαλέσει τραύμα στην τ/κ κοινότητα, ενώ οι λεπτομέρειες που είδαν μετά το φως της δημοσιότητας κάνουν το αίμα να παγώσει. Δημοσιεύει φωτογραφίες από τα φέρετρα του γιου και του παππού χθες στις χωριστές κηδείες και της παιδοκτόνου μητέρας την ώρα που έβγαινε από το «επαρχιακό δικαστήριο». Στο άλλο θέμα του πρωτοσέλιδου, γράφει ότι ο νυν «δήμαρχος» Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρμαντζί υποσχέθηκε ένα ανοικτό θέατρο σύντομα.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Παιδί μου συγχώρεσέ μας», δημοσιεύει φωτογραφία από τις κηδείες, αλλά και φωτογραφίες του μικρού Ερτζιάν, της παιδοκτόνου μητέρας και της μεγάλης της αδερφής, που λιποθύμησε στην κηδεία του πατέρα της. Γράφει ότι η 36χρονη νευρίασε με τον εν διαστάσει σύζυγό της και για δύο μέρες μαχαίρωνε τον γιο της. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σύμφωνα με ειδικούς, το στυγερό έγκλημα έχει προκαλέσει αύξηση της ανησυχίας και του άγχους στην κοινωνία προκαλώντας τραύμα, καθώς ήταν κάτι πρωτοφανές. Αλλού αναφέρει ότι για 28 «δήμους», υποψηφιότητες για τις «τοπικές εκλογές» της 24ης Ιουνίου υπέβαλλαν 11 άτομα.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Μαχαίρωνε τον γιο της δυο μέρες», γράφει ότι σύμφωνα με τον «αστυνομικό ανακριτή» χθες στο «δικαστήριο», η 36χρονη παιδοκτόνος επέφερε συνολικά 31 μαχαιριές στον 7χρονο γιο της, 19 εκ των οποίων ήταν βαθιά τραύματα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε απόψεις ειδικών για το πώς πρέπει να προφυλάσσονται τα παιδιά ζευγαριών που είναι σε διάσταση ή χωρίζουν. Αλλού αναφέρεται σε σχετική δήλωση της «υπουργού υγείας» ότι τα συμβάντα που αφορούν παιδιά τις τελευταίες εβδομάδες έχουν δημιουργήσει τραυματικές επιρροές σε παιδιά και νέους.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Κοινωνικό τραύμα», γράφει ότι ο πατέρας κουβάλησε το φέρετρο του γιου του, ακουμπώντας συνέχεια σε αυτό το κεφάλι του. Δημοσιογράφος της εφημερίδας μίλησε με συνάδελφο της δολοφόνου μητέρας, που έλεγε ότι δεν ήταν καλά ψυχολογικά το τελευταίο διάστημα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην υποβολή υποψηφιοτήτων στις «τοπικές εκλογές» και γράφει ότι 63 από τους 111 υποψήφιους «δημάρχους» είναι ανεξάρτητοι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η συντεχνία των Τ/κ δασκάλων διαμαρτύρεται για ανεπαρκές σύστημα προφύλαξης των παιδιών.

Πηγή