Σαρωτικές επιχειρήσεις της Κυπριακής Αστυνομίας:Ένα 24ωρο 18 συλλήψεις

Κύπρος

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας για πάταξη του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος και της εγκληματικότητας γενικότερα.

Στο πλαίσιο αυτών των επιχειρήσεων, που έγιναν το τελευταίο 24ωρο με τη συμμετοχή μελών της Αστυνομίας από διάφορα Τμήματα και Υπηρεσίες, ερευνήθηκαν με δικαστικά εντάλματα οι οικίες, υποστατικά και οχήματα υπόπτων προσώπων και εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία αξιολογούνται. Επίσης, η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη 18 προσώπων ύστερα από στοχευμένες έρευνες, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, ως ακολούθως:

Πάφος

Στην επαρχία Πάφου, στη διάρκεια επιχείρησης, εντοπίστηκε και συνελήφθη 30χρονος, ο οποίος καταζητείτο για διερευνώμενες υποθέσεις που διαπράχθηκαν στην πόλη και επαρχία Πάφου και αφορούσαν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πέντε υποθέσεις διαρρήξεων καταστημάτων και κλοπών που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 2/4/17-25/3/18, υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες που διαπράχθηκε στις 27/12/17, υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου που διαπράχθηκε στις 19/3/18 και υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου που διαπράχθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 10-12/3/2018.

Λευκωσία 

Στην επαρχία Λευκωσίας, στο πλαίσιο επιχειρήσεων, ερευνήθηκαν με δικαστικά εντάλματα κατοικίες, υποστατικά και οχήματα.  Κατά τις έρευνες εξασφαλίστηκε περαιτέρω μαρτυρία εναντίον 35χρονου ο οποίος τελούσε υπό κράτηση (αναφορικά με Δελτία Τύπου 1 και 6, ημερ. 30/5/2018) και επανασυνελήφθη με δικαστικό ένταλμα σχετικά με άλλες δύο διερευνώμενες υποθέσεις που αφορούσαν εμπρησμό καταστήματος και εμπρησμό συνεργείου αυτοκινήτων, που διαπράχθηκαν στην επαρχία Λευκωσίας στις 23/9/2016 και 15/11/2016 αντίστοιχα. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία του 35χρονου εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ένα όχημα για να τύχει επιστημονικών εξετάσεων.

Επίσης, στα Γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα 25χρονος για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπρησμού εστιατορίου στα Λατσιά.

Επιπρόσθετα, κατά τις έρευνες που έγιναν σε μηχανοκίνητα οχήματα και στους επιβαίνοντές τους, συνελήφθησαν συνολικά 2 οδηγοί αυτοκινήτων και ένας οδηγός μοτοσικλέτας, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν, ως τεκμήρια, ποσότητα κάνναβης βάρους 7,5 γραμμαρίων, 2 ρόπαλα, μια σιδερογροθιά με πτυσσόμενη λεπίδα μήκους 10 εκατοστών, ενώ από περαιτέρω έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα ήταν ακινητοποιημένη από τις 3/4/2017.

Συνολικά ερευνήθηκαν 76 οχήματα και 102 επιβαίνοντες, καθώς επίσης και αριθμός φρουρών ασφαλείας και υποστατικών, ενώ έγιναν δύο εξώδικες καταγγελίες σε δύο πρόσωπα για άγρα πελατών με σκοπό την πορνεία.

Λεμεσός 

Στην επαρχία Λεμεσού, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, ερευνήθηκαν με δικαστικά εντάλματα 6 οικίες και 11 υποστατικά και συνελήφθησαν συνολικά 9 πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στην οικία 26χρονου, στην παρουσία συγγενικού του προσώπου ηλικίας 47 ετών, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, ένα αεροβόλο πιστόλι για το οποίο ο 47χρονος δεν είχε άδεια κατοχής και συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων, καθώς και ένα οπλοτόξο. Επίσης, σε έρευνα που έγινε σε υποστατικό στην επαρχία Λεμεσού, εντοπίστηκαν συνολικά, σε διάφορα σημεία, 23 γραμμάρια κάνναβης και  41 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα για παράνομη κατοχή ναρκωτικών.

Επιπρόσθετα, σε άλλη περίπτωση, συνελήφθη 22χρονος ο οποίος εντοπίστηκε σε υποστατικό, αφού στην κατοχή του είχε μικρή ποσότητα κάνναβης, ενώ σε δύο υποστατικά διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν εγκατεστημένα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και κάμερες ασφαλείας που κατέγραφαν σε δημόσιο μέρος και κατασχέθηκαν.

Διάταγμα κράτησης διάρκειας τεσσάρων ημερών, εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, εναντίον δύο προσώπων ηλικίας 39 και 35 ετών, που συνελήφθησαν χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής και χρήσης ναρκωτικών και παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο.
Οι δύο συνελήφθησαν χθες βράδυ κατά τη διάρκεια έρευνας σε υποστατικό στην επαρχία Λεμεσού, όπου εντοπίστηκαν συνολικά 23 γραμμάρια κάνναβης και 41 γραμμάρια μεταμφεταμίνης.
Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λεμεσού) διερευνά την υπόθεση.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης ερευνήθηκαν συνολικά 53 οχήματα και 57 επιβαίνοντες. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου σε όχημα, εντοπίστηκε στην κατοχή του οδηγού ποσότητα κάνναβης βάρους 1,4 γραμμαρίου, ένα πλαστικό πιστόλι, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και μια περούκα.

Λάρνακα

Εξάλλου, στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που διεξήχθη χθες βράδυ και τις πρωινές ώρες σήμερα στην επαρχία Λάρνακας, ερευνήθηκαν με δικαστικά εντάλματα οι οικίες, υποστατικά και οχήματα υπόπτων προσώπων. Στη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση 3 πρόσωπα, ηλικίας 30, 50 και 55 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με υπόθεση παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία. Τα εν λόγω πρόσωπα συναντήθηκαν με σκοπό να πείσουν 40χρονο παραπονούμενο να αποσύρει υπόθεση του ΤΑΕ Λάρνακας που εκκρεμεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας με κατηγορούμενο τον 30χρονο και που αφορά αδικήματα εκβίασης, απειλής, κλοπής και απαγωγής.

Πηγή