Στο Λιμάνι Λεμεσού και το 2o ερευνητικό σκάφος της Exxon

Ειδήσεις Κύπρος Τοπική Επικαιρότητα

Μετά το Ocean Investigator, κατέπλευσε πριν από λίγο και το Med Surveyor στο λιμάνι της Λεμεσού.

Όπως θα δείτε και στον χάρτη που ακολουθεί, το Med Surveyor βρίσκεται πλέον στο Λιμάνι Λεμεσού, αφού κατέπλευσε στο σημείο λίγο μετά τις 10 το πρωί.
Ocean Investigator και το Med Surveyor θα διενεργήσουν επιστημονικές έρευνες στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, εν όψει της γεώτρησης, η οποία προγραμματίζεται το δεύτερο εξάμηνο του 2018, πιθανόν τον Οκτώβριο.

Το Ocean Investigator ελλιμενίστηκε χθες για ανεφοδιασμό και παραλαβή αναγκαίου εξοπλισμού, θα παραμείνει λίγες μέρες στο λιμάνι Λεμεσού και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τον προορισμό του.

Και το Med Surveyor θα παραμείνει για λίγες μέρες στο λιμάνι για να φορτώσει εξοπλισμό και θα συνεχίσει την πορεία του προς το οικόπεδο 10. Το Ocean Investigator θα διεξάγει ελέγχους στις περιοχές των γεωτρητικών στόχων, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν στον βυθό αρχαιότητες.

Το Med Surveyor θα διενεργήσει, επίσης, περιβαλλοντικές έρευνες. Οι έρευνες θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες και θα χρησιμοποιηθεί υποβρύχιο ρομπότ στα σημεία των γεωτρήσεων.

Πηγή