Συγκλονίζει το γκράφιτι για την αδικοχαμένη Οδύσσεια (pics)

Κύπρος

ο δράμα για την απώλεια μιας νεαρής μάνας στο χώρο εργασίας της, ενέπνευσε τον 24χρονο καλλιτέχνη Χρίστο Κακουλλή, για να δημιουργήσει ένα πραγματικά συγκλονιστικό γκράφιτι , στη μνήμη της 25χρονης Οδύσσειας που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα.

Ο νεαρός ζωγράφος συνόδευσε το γκράφιτι με το εξής μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα:

“Είμαστε ένας λαός απειθάρχητος, είμαστε ένας λαός που δεν σέβεται και δεν τηρεί κανόνες. Δεν φοράμε ζώνη, δεν φοράμε κράνος, δεν τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας στους χώρους εργασίας. Τα αποτελέσματα κάτι περισσότερο από τραγικά. Καθημερινά θρηνούμε νεκρούς στην άσφαλτο.  Σχεδόν κάθε μέρα έχουμε εργατικά ατυχήματα. Τα θλιβερά αποτελέσματα για τα οποία εκ των υστέρων χύνουμε δάκρυα  μετάνοιας δεν μπορούν να αλλάξουν την τραγικότητα, την θλίψη και τον ανείπωτο πόνο  που βιώνουν όσοι μένουν πίσω.

Σήμερα παγκόσμια ημέρα παιδιού.  Δυστυχώς καμία επέτειος και κανένας γιορτασμός  δεν πρόκειται να λύσει οριστικά τα προβλήματα ενός παιδιού και ειδικά όταν αυτό έχασε την μητέρα του.

Έκανα αυτό το graffitti για την 25χρονη Οδύσσεια που έχασε την ζωή της τόσο άδικα από εργατικό ατύχημα. Ο λόγος που επέλεξα να το κάνω σήμερα είναι γιατί άδικα χάθηκε μια μάνα πριν να προλάβει να χαρεί το άρωμα του παιδιού της. Άδικα ένα παιδί θα ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του χωρίς μάνα. Άδικα…άδικα…άδικα. Καιρός να βάλουμε μυαλό.”

To street art είναι στην περιοχή Φανερωμένη στη Λευκωσία.

Υπενθυμίζεται ότι η 25χρονη Οδύσσεια Ιακώβου απεβίωσε στις 12 Μάϊου στον χώρο εργασίας της όταν καταπλακώθηκε από ράφια.

Πηγή