6 μεγάλες αλήθειες για το Μακεδονικό που δεν θέλουν να ξέρεις

αλήθειες για το Μακεδονικό

Ο μέσος Έλληνας εδώ και χρόνια πιστεύει πως το Μακεδονικό είναι μια χαμένη υπόθεση.Ακόμα και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που πιστεύει ακράδαντα ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας και ότι έχουμε να κάνουμε με μια απαράδεκτη περίπτωση υφαρπαγής ιστορίας,θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα ή ακόμα χειρότερα ότι δεν έχει το δικαίωμα να κάνει και πολλά.

Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι κατά της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας,κάτι τέτοιο δεν αντικατοπτρίζεται στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.Πλέον έχουν απομείνει μόνο μικρά δεξιά κόμματα να υποστηρίζουν ξεκάθαρα αυτή τη θέση,τα οποία συχνά ρέπουν προς τον λαϊκισμό και τον εθνικισμό.Στο μέσο Έλληνα έχει εμπεδωθεί η άποψη ότι η Ελλάδα είναι μόνη της χωρίς συμμάχους και ότι δέχεται εξωτερικές πιέσεις από μεγάλες δυνάμεις για μια γρήγορη λύση.Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε ότι αυτή η άποψη δεν έχει μεγάλη σχέση με την αλήθεια και ότι περισσότερο έχει εδραιωθεί από την προπαγάνδα του εγχώριου πολιτικού συστήματος.

Η πλύση εγκεφάλου είναι τόσο μεγάλη τα τελευταία χρόνια που η σχέση θύτη-θύματος έχει αρχίσει να περιπλέκεται στα μάτια πολλών.Έτσι είναι πολλοί αυτοί που αισθάνονται ακόμα και ενοχικά γιατί υποτίθεται η Ελλάδα καταπιέζει τους Σκοπιανούς να αυτοπροσδιοριστούν!Λένε πως η μεγαλύτερη νίκη είναι να κάνεις τον αντίπαλό σου να σκέφτεται όπως θες.Σε αυτήν την περίπτωση εμείς είμαστε αυτοί που σκεφτόμαστε όπως θα ήθελαν οι Σκοπιανοί.

Την αιτία αυτής της ήττας,σε πρώτο στάδιο,δεν είναι ανάγκη να την αναζητήσουμε σε σκοτεινά συμφέροντα που θέλουν το κακό μας,όπως συνηθίζεται και όπως είναι της μόδας τελευταία.Εν μέρει μπορεί να υπάρχουν και κάποια τέτοια π.χ. Τουρκική εξωτερική πολιτική επιρροής στα Βαλκάνια,Οθωμανικό τόξο κτλ.Αυτά είναι δευτερεύοντα όμως.Τα πραγματικά αίτια ας τα αναζητήσουμε εντός συνόρων,στο εγχώριο πολιτικό σύστημα αλλά και σε εμάς τους ίδιους που μέσω της άγνοιας,της αδιαφορίας και της αδράνειάς μας ,διαμορφώνουμε αναλόγως το πολιτικό σύστημα

Γιατί η κυβέρνηση υποδαυλίζει τις εθνικές θέσεις για το Μακεδονικό;

Η στάση του Σϋριζα για το Μακεδονικό διαχρονικά

Η αριστερή κυβέρνηση μετά τη λεγόμενη κωλοτούμπα και την πολιτική της μεταστροφή έχει διαρρήξει τους δεσμούς της με τη βάση των ψηφοφόρων της.Θέλοντας να τονώσει πάλι αυτούς τους δεσμούς και να χαϊδέψει τα αυτιά των ακροαριστερών ψηφοφόρων χρησιμοποιεί μια σειρά από επί μέρους θέματα,ακόμα και το Μακεδονικό.

Έχει εισάγει λοιπόν την έννοια της λύσης του Μακεδονικού μέσω του λεγόμενου έντιμου συμβιβασμού.Όμως κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για λύση του Μακεδονικού αλλά για ιστορικό ξεπούλημα και μη αναστρέψιμο λάθος.Έτσι θα επιχειρήσει να αυτοπαρουσιαστεί ως η κυβέρνηση που έλυσε το Μακεδονικό αναζητώντας ευήκοα ώτα ψηφοφόρων όχι μόνο από το χώρο της αριστεράς ,αλλά από όλο το πολιτικό φάσμα.

Τα σημεία για το Μακεδονικό που κρύβει η κυβέρνηση από τους πολίτες.

Φωτό από συλλαλητήριο Λευκού Πύργου.Ο Νίκος Λυγερός έχει αναδείξει τα στρατηγικα σημεία που πρέπει να αξιοποιήσει η Ελλάδα για το Μακεδονικό

Υπάρχουν κάποια σημεία κλειδιά που πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης.Πρόκειται για σημεία που το πολιτικό σύστημα μέσω της προπαγάνδας είτε θάβει ,είτε δεν τα αναδεικνύει.Ο Νίκος Λυγερός,Μαθηματικός,στρατηγικός σύμβουλος και ένας εκ των ομιλητών του Μακεδονικού συλλαλητηρίου,έχει αναδείξει αυτά τα σημεία.

Ας απομυθοποιήσουμε λοιπόν τη φωνή της προπαγάνδας!

Προπαγάνδα:Κάθε χώρα έχει δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό,Καμία χώρα δεν μπορεί να επιβάλλει όνομα σε άλλη χώρα.

Αλήθεια:Η ελευθερία μου σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου.Δηλαδή κάθε χώρα έχει δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό αρκεί να μην παραβιάζει τα δεδομένα κάποιας άλλης χώρας.Γιατί τότε δε μιλάμε για ελευθερία αλλά για καταπάτηση!Η Ελλάδα δε θέλει να επιβάλλει όνομα αλλά πρέπει να θέλει να διεκδικήσει τη μη παραχώρηση ενός ονόματος που παραβιάζει δικά της δεδομένα και αλλοιώνει την ιστορία.

Προπαγάνδα:Το θέμα της ονομασίας είναι χαμένο παιχνίδι αφού 140 χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας

Αλήθεια:Αυτές οι τοπικές αναγνωρίσεις δεν έχουν την αξία που τους δίνουμε.Στην πραγματικότητα έχουν ανάλογη αξία από αυτήν που έχει η αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο,από την Τουρκία.Από τη στιγμή που ο Ο.Η.Ε. δεν έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία τίποτα δεν έχει χαθεί και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να το κάνει ο Ο.Η.Ε. από τη στιγμή που δεν το θέλει η Ελλάδα.

Όπως λέει και ο Νίκος Λυγερός ακόμα και μια καμία χώρα να μην είχε αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία,αν το είχε κάνει ο Ο.Η.Ε. το θέμα θα είχε κλείσει.Τώρα όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Προπαγάνδα:Η Ελλάδα δέχεται μεγάλες πιέσεις να κλείσει το θέμα από τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη. που θέλουν να δουν τα Σκόπια να μπαίνουν στο Νάτο και την Ευρωπαϊκή ένωση.

Αλήθεια:Είναι γεγονός ότι οι Η.Π.Α. και οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις θέλουν την είσοδο των Σκοπίων σε αυτούς τους 2 μεγάλους θεσμούς,όπως άλλωστε και η Ελλάδα το θέλει και πρέπει να το θέλει.Οι πιέσεις όμως είναι περισσότερο προϊόν της προπαγάνδας αυτών που θέλουν να ονομάσουν το ξεπούλημα ως έντιμο συμβιβασμό και να αυτοπαρουσιαστούν ως αυτοί που “έλυσαν” το Μακεδονικό.

Η Ευρωπαϊκή ένωση όσο και να θέλει τα Σκόπια να γίνουν μέρος της,μπορεί να καταλάβει απόλυτα την Ελλάδα.Η Ε.Ε. λειτουργεί δημοκρατικά και σεβόμενη τα κράτη μέλη της,υπάρχει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και σε καμία περίπτωση δεν θα καταπατήσει μια χώρα μέλος της,προς όφελος κάποιας χώρας που είναι υποψήφια.

Οι όποιες πιέσεις υπάρξουν από πλευράς Η.Π.Α, και Ε.Ε, θα στραφούν προς τα Σκόπια.Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να βάλει βέτο όσες φορές θέλει σε περίπτωση που τα Σκόπια εμμένουν στον όρο Μακεδονία.

Προπαγάνδα:Όσο περνάει ο καιρός και παραμένει αδιάλλακτη η Ελλάδα τα πράγματα χειροτερεύουν εις βάρος μας.

Αλήθεια:Όσο παραμένει αδιάλλακτη η Ελλάδα τα πράγματα χειροτερεύουν για τα Σκόπια,αυτά είναι που βιάζονται να μπουν στην Ευρωπαική Ένωση.Η υποψηφιότητα των Σκοπίων είναι μια από τις πιο καθυστερημένες αφού ακόμα δεν έχει ανοίξει ούτε ένα κεφάλαιο από τα 35.Η Ελλάδα έχει την κυρίαρχη στρατηγική και δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται.

Τα ίδια μας έλεγαν και για το Κυπριακό με το Σχέδιο Ανάν.Έλεγαν ότι πρέπει να βιαστούμε και ότι πρόκειται για ιστορική ευκαιρία να κλείσει το Κυπριακό.Σήμερα 14 χρόνια μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν,γνωρίζουμε ότι αν το είχαμε αποδεχθεί οι συνέπειες θα ήταν ολέθριες.Αντιθέτως τώρα η Κύπρος είναι πιο καλά από ποτέ.Μπήκε στην Ευρωπαϊκή ένωση ως ένα κράτος,συνάπτει στρατηγικές συμμαχίες στον παγκόσμιο χάρτη και προσελκύει μεγάλες εταιρείες για την αξιοποίηση των ενεργειακών της αποθεμάτων.

Προπαγάνδα:Η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια συμβάλλει στην ειρήνη και στην σταθεροποίηση της περιοχής

Αλήθεια:Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.Ας μην ξεχνάμε ότι το  25% των κατοίκων στα Σκόπια είναι Αλβανοί,ενώ υπάρχουν και πολλοί που αυτοπροσδιορίζονται ως Βούλγαροι.Όλοι αυτοί δεν εκφράζονται καθόλου από το όνομα Μακεδονία και κυρίως οι Αλβανοί ενδέχεται κάποια στιγμή να εγείρουν αποσχιστικές αντιδράσεις,όπως έχουν κάνει ήδη στο παρελθόν.

Το ίδιο έγινε με το Κόσοβο και με το Μαυροβούνιο όταν αποφάσισε η Σερβία να μην ονομάζεται πλέον Γιουγκοσλαβία.

Το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας οδηγός μας για το Μακεδονικό.

Η περιοχή Βρετανία στη Βορειοδυτική Γαλλία

Όπως είπαμε παραπάνω η Ε.Ε. είναι ένας δημοκρατικός θεσμός που επιτρέπει στα κράτη μέλη της να ΜΗΝ καταπατούνται.Ένα ανάλογο ιστορικό παράδειγμα με το δικός μας “Μακεδονικό” είναι η είσοδος της μεγάλης Βρετανίας στην Ε.Ε.Η Γαλλία που έχει μια περιοχή στο βορρά της που ονομάζεται Βρετάνια είχε πρόβλημα με την είσοδο της Μεγάλης Βρετανίας με αυτό το όνομα.Έτσι την ανάγκασε να εισέλθει με το όνομα Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι ένα παράδειγμα που δεν έχει αναδειχθεί εδώ στην Ελλάδα αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως οδηγό.Αφού οι Γάλλοι πάλεψαν και δικαιώθηκαν γιατι να μην το κάνουμε και εμείς;Η δικιά μας περίπτωση άλλωστε είναι πολύ πιο τραβηγμένη αφού πέρα από το όνομα έχουμε να κάνουμε και με παραχάραξη της ιστορίας αλλά ακόμα και με αλυτρωτικές διαθέσεις.

1 Comment

  1. ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΝΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΕΝΔΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ …..ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΤΣΙΟ …..ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΓΙΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΕΔΩ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ “ΕΛΛΗΝΑΣ” ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΩΝ ΚΑΡΑΤΙΩΝ…..ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΤΙ …”ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ”….ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΕΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ……Η ΤΡΕΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ….ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ…….ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ,ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ…..ΟΠΩΣ ΚΑΚΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – “ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ” .

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.