Αλβανόφωνοι και σκοπιανό κυβερνών κόμμα ανταγωνίζονται για το όνομα

Εθνικά Θέματα Μακεδονικό

Φαίνεται πως το SDSM και το DUI ανταγωνίζονται για το ποιος θα πετύχει τον μεγαλύτερο κατευνασμό χωρίς να αξιολογούν τις συνέπειες που μπορεί να έχουν στα υψηλότερα εθνικά συμφέροντα, σχολίασε αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο Γενικός Γραμματέας του VMRO-DPMNEΙγκόρ Γιανούσεφ.

Ο Artan Grubi καυχήθηκε ότι η μορφή του νέου ονόματος έχει ήδη συμφωνηθεί. Όπως όπως διαπιστώνει ο κ. Γιανούσεφ του ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο Grubi αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν ήταν μόνο η μορφή του ονόματος, αλλά και το άλλο μέρος της συμφωνίας που αναφέρεται στην ταυτότητα, τη γλώσσα, την εθνικότητα, τη χρήση και την μετάφραση.

«Ποιος μας λέει ψέματα; Είναι ο Zaev και ο Υπουργός Εξωτερικών Dimitrov που λένε ότι η ταυτότητα δεν είναι διαπραγματεύσιμη ή ο Artan Grubi και το DUI όταν λένε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συμφωνία σχετικά με την ταυτότητα, τη γλώσσα και την εθνικότητα«, διερωτήθηκε ο Γιανούσεφ.

«Η ΠΓΔΜ και το «μακεδονικό» έθνος δεν άξιζαν να αντιμετωπιστούν με αυτόν τον τρόπο από τον Zoran Zaev και το κυβερνών κόμμα», κατέληξε.

Πηγή