«Διαμελίζετε τη χώρα» – 15 πρέσβεις και ο Ι.Μάζης ξεγυμνώνουν την πολιτική για το Σκοπιανό – Συγκλονιστική ομιλία

Ξεγυμνώνουν την πολιτική Κοτζιά- Κυβέρνησης 15 πρέσβεις ε.τ. και ο Ι.Μάζης αποκαλύπτοντας το τραγικό μέλλον που επιφυλλάσουν στη χώρα μας χώρες-μεγάλες δυνάμεις αν δεχτούμε τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια. Η επεκτατική πολιτική δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί ποτέ.

Ο  Νίκος Κοτζιάς αποφάσισε να πάει ένα βήμα παρακάτω καθώς ουσιαστικά εγκαταλείπει τις ιδέες Νίμιτς και επιχειρεί να δελεάσει την σκοπιανή πλευρά για μια συνολική συμφωνία, με αντάλλαγμα την «τμηματική» εφαρμογή της δηλαδή συμφωνία τώρα για το όνομα, ένταξη στο ΝΑΤΟ, σύνταγμα αργότερα αν και εφόσον , αλυτρωτισμοί το ίδιο κτλ

Την ίδια ώρα ο Ζόραν Ζάεφ μεταβαίνει στις 12 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα, σε μια επίσκεψη με συμβολικό περιεχόμενο και μηνύματα προς την Αθήνα, αναζητώντας στήριξη και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ ,από τον Ρ.Τ.Ερντογάν.

Τι λενε οι Δεκαπέντε Πρέσβεις ε.τ.

Ολες οι ενδείξεις ενισχύουν την πεποίθηση µας πως τα Σκόπια, ό,τι και αν δεχθούν να πουν ή να κάνουν για να µπουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, δεν θα εγκαταλείψουν το επεκτατικό τους ιδεολόγηµα. Θα συνεχίσουν, κατά συνέπεια , να το προβάλλουν χρησιµοποιώντας το όνοµα «Μακεδονία», έστω και αν σε αυτό προστεθεί γεωγραφικός, εθνικός η χρονικός προσδιορισµός.

Διότι ένα γεωγραφικό προσδιορισµό οι Σκοπιανοί θα τον µεταχειρίζονται για να προωθούν την προπαγάνδα τους περί διηρηµένης Μακεδονίας που θα πρέπει να επανενωθεί µε διεύρυνση του κράτους των Σκοπίων.

Ενας τέτοιος προσδιορισµός (Ανω Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία) θα επιτρέπει στους Σκοπιανούς να επιµένουν πως είναι οι µόνοι πραγµατικοί Μακεδόνες, µε δικό τους ελεύθερο µακεδονικό κράτος, ενώ «τα άλλα τµήµατα της Μακεδονίας», το «ελληνικό» και το «βουλγαρικό», έχουν υποστεί κατάληψη η/και εθνοκάθαρση.

Ενας εθνικός η χρονικός προσδιορισµός ,εξάλλου, θα παραπέµπει στην πλαστή ιστορία περί των Σλάβων που δήθεν αναµίχθηκαν µε τους Αρχαίους Μακεδόνες και γέννησαν τουςσηµερινούς Σκοπιανούς.

Τα ίδια ισχύουν και για µικτούς προσδιορισµούς, π.χ. Γκορναµακεντόνια=Ανω Μακεδονία ή Novamakedonija.

Θα πρέπει όλοι να θυµούνται την επίσηµη κρατική εγκύκλιο-προειδοποίηση του άλλοτε Υπουργού των ΗΠΑ, Stettinius, της 26ης Δεκεµβρίου 1944, που έγκαιρα, µόλις δηµιουργήθηκε από τον Τίτο το τεχνητό µόρφωµα του «Μακεδονισµού», έλεγε µεταξύ άλλων επί λέξει:

«Η Κυβέρνηση µας (των ΗΠΑ) εκτιµά ότι αναφορές σε «Μακεδονικό Εθνος», «Μακεδονική Πατρίδα» η «Μακεδονική Εθνική Ταυτότητα» συνιστούν αβάσιµη δηµαγωγία, που δεν αντιπροσωπεύει εθνική η πολιτική πραγµατικότητα, και διαβλέπει στην σηµερινή αναζωογόνηση τους ένα προπέτασµα για επιθέσεις εναντίον της Ελλάδος.»

Η πολιτιστική ενότητα που δηµιούργησε η δράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου έφερε τον Ελληνικό Πολιτισµό και την ελληνική γλώσσα, ως «κοινή», από την Ευρώπη µέχρι τα σύνορα της Κίνας, επί αιώνες. Κανένας δεν µπορεί να καπηλεύεται το πραγµατικό αυτό γεγονός και είµαστε βέβαιοι ότι αυτή την µοναδική προσφορά του Ελληνισµού στον κόσµοκαµιά ελληνική υπογραφή δεν θα σβήσει σήµερα.

Για τους λόγους αυτούς, ποτέ δεν πρέπει να συναινέσουµε σε όνοµα των Σκοπίων που να περιέχει την λέξη Μακεδονία, ό,τι και αν κάνουν άλλες χώρες, ώστε να µη νοµιµοποιήσουµε εµείς οι ίδιοι ιµπεριαλιστικές επιθέσεις εναντίον της πατρίδας µας και χάλκευση της Ιστορίας, ελληνικής και παγκόσµιας.-

ΑΘΗΝΑ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Υπογράφουν

ΑΛΙΑΓΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΟΚΙΑΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΣΛΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΠΑΤΣΙΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΣΠΕΤΣΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΣΤΟΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΤΡΙΤΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.