Δείτε τον Παροξυσμό των Σκοπίων με τη λέξη Μακεδονία!(Βίντεο)

 Η Ραλλώ Λεπίδου με την κάμερα του STAR CHANNEL , βρέθηκε σε ένα από τα δεκάδες Μακεδονικά μουσεία -όπως διαφημίζουν σε πινακίδες τα πολιτιστικά  τους ιδρύματα – οι Σκοπιανοί. Την ίδια ώρα επικρατέστερο όνομα από τα 5 που πρότεινε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ  κ. Νίμιτς είναι το GORNAMAKEDONIJIA (Άνω Μακεδονία). Μιλούν αποκλειστικά στη Ρ. Λεπίδου για το όνομα ο Ευρωβουλευτής – Εκπρ. Αλβανόφωνου κόμματος DUI και ο εκπρ. Του εθνικιστικού κόμματος VMRO.


 

Ο Ευρωβουλευτής και Εκπρόσωπος του Αλβανόφωνου κόμματος DUI, ΑΡΤΑΝ ΓΚΡΟΥΜΠΥ ερωτηθείς από τη Ρ. Λεπίδου να σχολιάσει τα 5 ονόματα δήλωσε «Δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες σχετικά με την πρόταση. Πιστεύω ότι πρέπει να βρούμε ένα αμοιβαίο αποδεκτό όνομα και μία λύση στη διαφωνία η οποία θα πρέπει να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές»

 

Την ίδια ώρα το εθνικιστικό κόμμα VMRO μέσω του εκπροσώπου του, ΙΒΟ ΚΟΤΕΒΣΚΙ δηλώνει «Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε δημόσια σχόλια. Δεν θέλουμε να ανακατευτούμε στην διαδικασία»

 

Ο Ζόραν Ζάεφ, τάσσεται υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος μόλις συμφωνηθεί λύση. Δηλώνει «Το όποιο δημοψήφισμα διενεργείται σύμφωνα με τους νόμους και η διαδικασία είναι γρήγορη».

 

Μεταξύ άλλων, αυτό που προκαλεί αίσθηση από τους Σκοπιανούς είναι οι δεκάδες πινακίδες, σε κάθε οικοδομικό τετράφωνο που οδηγούν τους επικέπτες στα «Μακεδονικά» όπως λένε μουσεία.

 

Βρεθήκαμε σε ένα από αυτά  και το πρώτο πράγμα που είδαμε μεταξύ των φωτογραφιών με πρόσωπα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν και ο Λευκός Πύργος. Διαστρευλώνουν τα γεγονότα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και παρουσιάζουν χάρτες που φθάνουν έως τη Λάρισα ενώ καπηλεύονται και εθνικές φορεσιές.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια των Σκοπιανών εδώ και 10ετίες να υιοθετούν, οτιδήποτε έχει σχέση με την Μακεδονία,   για λογαριασμό τους.

 

 

Μέχρι και ο εθνικός τους ύμνος όπως θα ακούσετε είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους!

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.