Έδιωξε Ζάεφ-Δημητρόφ ο Γ.Ιβανόφ – Δεν δέχεται την συμφωνία (τουλάχιστον έτσι λέει) – Προχωράει σε διάγγελμα

Μακεδονικό

Φαίνεται πως οι Σκοπιανοί δεν αρκούνται στο ότι τα πήραν όλα και είναι κερδισμένοι από την «συμφωνία» με την ελληνική κυβέρνηση και προφανώς ζητούν ακόμα περισσότερα.

Ο Σκοπιανός πρόεδρος Γ.Ιβανόφ αποχώρησε από την συνάντηση με τους Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ διακόπτοντας την παρουσίασή τους για το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων αρνήθηκε να συζητήσει με τον Ζάεφ και τον Ντιμιτρόφ.Η συνάντηση ήταν πολύ σύντομη καθώς ο Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ έφτασαν, με αστυνομική συνοδεία, στην προεδρική κατοικία στις 10:03 τοπική ώρα (11:03 ώρα Ελλάδος) και έφυγαν από αυτή στις 10:09 δηλαδή κράτησε μόλις 6 λεπτά.

Υπενθυμίζεται ότι Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας συμφώνησαν στο όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», με μετάφραση σε όλες τις γλώσσες για όλες τις χρήσεις και με συνταγματική αναθεώρηση.

Ο πρόεδρος Ιβάνοφ επιμένει σε μια λύση που δεν θα προκαλέσει συνταγματικές αλλαγές, εν ολίγοις δεν θέλει προθέματα όπως «βόρεια» ή ότι άλλο μπροστά από το όνομα

Χθες, μάλιστα, μίλησε για ανεύθυνη στάση εκ μέρους του Ζάεφ το να επιλύεται ένα τόσο σοβαρό ζήτημα μέσω τηλεφώνου.

Το απόγευμα αναμένεται διάγγελμα του προέδρου των Σκοπίων.

Εκτιμούμε πως ο Σκοπιανός πρόεδρος ξέρει ότι το «Βόρεια Μακεδονία» είναι μέγιστο κέρδος για τα Σκόπια. Πήραν και γλώσσα και ταυτότητα και τώρα μπορούν επί της ουσίας να ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ έχοντας δημιουργήσει «έθνος» από το πουθενά και έχοντας αποκτήσει ιστορικά και κληρονομικά διακαιώματα σε κάτι που δεν τους ανήκει.

Είναι πολύ πιθανό η τακτική του Σκοπιανού προέδρου να αποσκοπεί στην δημιουργία εντυπώσεων στην ελληνική πλευρά ότι υπάρχουν αντιδράσεις και στα Σκόπια και θα πρέπει να επιταχυνθούν οι εξελίξεις…

Πηγή